Ara
filtre
Ispanak dolgulu mantarlar
Bookmark
7 / 186

Ispanak dolgulu mantarlar

Ispanak dolgulu mantarlar, mükemmel ızgara edilmiş harika bir vejetaryen yemeği olabilir. Izgarada ıspanak dolgulu mantar. Bugün bir vejetaryen klasiğini, Kikkoman soya sosu ile mükemmel şekilde baharatlayarak ızgarada nasıl hazırlayacağınızı gösteriyoruz. Misafirlerinizi yerli mantarların lezzetiyle tanıştırmak için pratik bir tarif.

Ispanak dolgulu mantarlar
zaman 40 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
670 kJ / 160 kcal
gres: 9 g
protein: 14 g
karbonhidratlar: 6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 8 iri mantar
  • 50g ıspanak yaprağı
  • 1 kırmızı biber 
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı KIKKOMAN soya sosu
  • Taze çekilmiş beyaz biber 
  • 75g otlu krem peynir

Ayrıca:

  • Izgara teli

Hazırlık

  1. Mantarları fırçalayarak temizleyin (yıkamayın). Çevirerek çıkardığınız sapları bir kenara ayırın. Ispanak yapraklarını yıkayın, kurulayın ve ince doğrayın. Biberi yıkayın, ikiye kesin, tohumlarını ayıklayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın.
  2. Sıcak ızgara üzerindeki tavada erittiğiniz tereyağına soğanları ekleyip kavurun. Mantar saplarını, ıspanak ve biberi ekleyip karıştırın. Kikkoman soya sosu ve biberle tatlandırın.
  3. Sebzeleri biraz soğumaya bırakın. Sonra otlu krem peyniri ekleyip karıştırın. Tadına bakın ve gerekirse biraz daha biber ekleyin. Sebze karışımını mantarların içine doldurun.
  4. Telin üzerine yerleştirdiğiniz mantarları dolaylı ateşte 10–15 dakika (ölçüye göre) ızgara edin.
  • Anahtar kelimeler: Doğal fermente soya sosu, Sebze, Mangal sezonu

 

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 40 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
670 kJ / 160 kcal
gres: 9 g
protein: 14 g
karbonhidratlar: 6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 8 iri mantar
  • 50g ıspanak yaprağı
  • 1 kırmızı biber 
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı KIKKOMAN soya sosu
  • Taze çekilmiş beyaz biber 
  • 75g otlu krem peynir

Ayrıca:

  • Izgara teli