Ara
filtre
Enfes Kestaneli Mantarlı Börek
Bookmark
27 / 186

Enfes Kestaneli Mantarlı Börek

Enfes Kestaneli Mantarlı Börek
zaman 55 dakika
Hazırlanma zamanı: 55 dakika
1461 kJ / 349 kcal

Malzemeler 6 porsiyon

  • 25 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 küçük arpacık soğan, soyulmuş
  • 200 g küçük kahverengi mantar, temizlenmiş
  • 200 g beyaz mantar, temizlenmiş
  • 200 g haşlanmış kestane
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 dal taze kekik
  • 100 ml kırmızı şarap
  • yakl. 100 ml sebze suyu
  • 2 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • taze maydanoz, ince doğranmış
  • Karabiber, taze çekilmiş
  • 150 g taze yaban mersini, dondurulmuş gıda ise çözülmüş olarak veya cam kavanozdan
  • 225 g Milföy hamuru, eğer dondurulmuşsa çözülmüş şekilde
  • 1 adet yumurta, çırpılmış

23 cm derinliğinde bir fırın kabı hazırlanır.

Hazırlık

  1. Fırın önceden 200°C / konveksiyon 400°C / gaz ayarı 6'ya ısıtılır.
  2. Bir tavada tereyağı ve sıvıyağ eritilir, arpacık soğan hafifçe kızarana kadar çevrilir. Mantarlar eklenip 4-5 dakika pişirilir. Kestane, ot ve kırmızı şarap ile birlikte sebzelerin üzerini örtecek kadar sebze suyu (da) eklenir. Kaynatılır ve sıvının biraz çekmesi için 20-30 dakika pişirilir. Hardal, soya sosu ve maydanoz karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır. 5 dakika daha pişirilir.
  3. Bir kaşık kullanarak karışımın yarısı bir fırın kabına dökülür. Yaban mersinleri serpilir ve kalan kestane ve mantar karışımı bir kaşıkla üzerine dökülür.
  4. Hamur, unlu bir yüzeyde açılır ve karışımın üzerine yerleştirilir. Üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürülür. Hamura üç küçük kesik atılır ve yaklaşık 25 dakika veya hamur nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 55 dakika
Hazırlanma zamanı: 55 dakika
1461 kJ / 349 kcal

Malzemeler 6 porsiyon

  • 25 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 küçük arpacık soğan, soyulmuş
  • 200 g küçük kahverengi mantar, temizlenmiş
  • 200 g beyaz mantar, temizlenmiş
  • 200 g haşlanmış kestane
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 dal taze kekik
  • 100 ml kırmızı şarap
  • yakl. 100 ml sebze suyu
  • 2 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • taze maydanoz, ince doğranmış
  • Karabiber, taze çekilmiş
  • 150 g taze yaban mersini, dondurulmuş gıda ise çözülmüş olarak veya cam kavanozdan
  • 225 g Milföy hamuru, eğer dondurulmuşsa çözülmüş şekilde
  • 1 adet yumurta, çırpılmış

23 cm derinliğinde bir fırın kabı hazırlanır.