Miso soslu gökkuşağı salatası
Miso soslu gökkuşağı salatası

Miso soslu gökkuşağı salatası

toplam süre 15 dak.
15 dak. hazırlık süresi

Çıtır lahana, elma ve armutla hazırlanan bu renkli salata, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ile yapılan ekşi miso sosuyla tamamlanıyor. Hem evde hem de ofiste öğle yemeği için besleyici ve leziz seçim.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
sivri lahana
160 gr
kırmızı lahana
120 gr
taze pancar
2 
havuç
50 gr
turp
1 
küçük kırmızı kabuklu elma
1 
küçük kırmızı kabuklu armut
1 tatlı kaşığı
miso ezmesi
2 yemek kaşığı
elma sirkesi
2 tatlı kaşığı
keten tohumu yağı
Taze çekilmiş karabiber
2 tatlı kaşığı
keten tohumu (isteğe bağlı, ezilmiş)
2 yemek kaşığı
su
200 gr
tanecikli krem peynir
Besin değerleri (porsiyon başı):1.127 kJ / 270 kcal
9,2 grYağ
14,7 grProtein
31 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr sivri lahana – 160 gr kırmızı lahana – 120 gr taze pancar – 2  havuç – 50 gr turp – 1  küçük kırmızı kabuklu elma – 1  küçük kırmızı kabuklu armut

Sivri lahana, kırmızı lahana, pancar ve havuçları ayrı ayrı rendeleyin. Turpları dilimleyin. Elma ve armudu önce dilimlere, ardından ince parçalara kesin.

Adım 2

1 tatlı kaşığı miso ezmesi – 2 yemek kaşığı elma sirkesi – 2 tatlı kaşığı keten tohumu yağı – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu1 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – Taze çekilmiş karabiber – 2 tatlı kaşığı keten tohumu – 2 yemek kaşığı su

Sosu hazırlamak için miso ezmesini 2 yemek kaşığı su, sirke, yağ, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning ile çırpın. Ardından karabiberle tatlandırın. Keten tohumlarını yapışmaz küçük bir tavada kavurun.

Adım 3

200 gr tanecikli krem peynir

Salatayı uzun cam kâselere şu sırayla kat kat yerleştirin: Sos, kırmızı lahana, elma, havuç, turp, sivri lahana, pancar, armut, krem peynir ve keten tohumu. Kavanozu kapatıp sosun dağılması için hafifçe çalkalayın. Alternatif olarak salatayı kâselerde de servis edebilirsiniz.

Püf noktası

Ek bilgi: Salata bir gün önceden hazırlanıp buzdolabında saklanabilir. En iyisi krem peyniri ayrı paketlemek ya da salatayı iki bölmeli bir kapta hazırlamaktır.

Recept-ID: 1584

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr sivri lahana – 160 gr kırmızı lahana – 120 gr taze pancar – 2 havuç – 50 gr turp – 1 küçük kırmızı kabuklu elma – 1 küçük kırmızı kabuklu armut

Sivri lahana, kırmızı lahana, pancar ve havuçları ayrı ayrı rendeleyin. Turpları dilimleyin. Elma ve armudu önce dilimlere, ardından ince parçalara kesin.

1 tatlı kaşığı miso ezmesi – 2 yemek kaşığı elma sirkesi – 2 tatlı kaşığı keten tohumu yağı – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu1 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – Taze çekilmiş karabiber – 2 tatlı kaşığı keten tohumu – 2 yemek kaşığı su

Sosu hazırlamak için miso ezmesini 2 yemek kaşığı su, sirke, yağ, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning ile çırpın. Ardından karabiberle tatlandırın. Keten tohumlarını yapışmaz küçük bir tavada kavurun.

200 gr tanecikli krem peynir

Salatayı uzun cam kâselere şu sırayla kat kat yerleştirin: Sos, kırmızı lahana, elma, havuç, turp, sivri lahana, pancar, armut, krem peynir ve keten tohumu. Kavanozu kapatıp sosun dağılması için hafifçe çalkalayın. Alternatif olarak salatayı kâselerde de servis edebilirsiniz.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.