

Miso soslu gökkuşağı salatası
Çıtır lahana, elma ve armutla hazırlanan bu renkli salata, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ile yapılan ekşi miso sosuyla tamamlanıyor. Hem evde hem de ofiste öğle yemeği için besleyici ve leziz seçim.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

100 gr sivri lahana – 160 gr kırmızı lahana – 120 gr taze pancar – 2 havuç – 50 gr turp – 1 küçük kırmızı kabuklu elma – 1 küçük kırmızı kabuklu armut
Sivri lahana, kırmızı lahana, pancar ve havuçları ayrı ayrı rendeleyin. Turpları dilimleyin. Elma ve armudu önce dilimlere, ardından ince parçalara kesin.
Adım 2

1 tatlı kaşığı miso ezmesi – 2 yemek kaşığı elma sirkesi – 2 tatlı kaşığı keten tohumu yağı – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – Taze çekilmiş karabiber – 2 tatlı kaşığı keten tohumu – 2 yemek kaşığı su
Sosu hazırlamak için miso ezmesini 2 yemek kaşığı su, sirke, yağ, Kikkoman Gluten free Soy Sauce ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning ile çırpın. Ardından karabiberle tatlandırın. Keten tohumlarını yapışmaz küçük bir tavada kavurun.
Adım 3

200 gr tanecikli krem peynir
Salatayı uzun cam kâselere şu sırayla kat kat yerleştirin: Sos, kırmızı lahana, elma, havuç, turp, sivri lahana, pancar, armut, krem peynir ve keten tohumu. Kavanozu kapatıp sosun dağılması için hafifçe çalkalayın. Alternatif olarak salatayı kâselerde de servis edebilirsiniz.
Püf noktası
Ek bilgi: Salata bir gün önceden hazırlanıp buzdolabında saklanabilir. En iyisi krem peyniri ayrı paketlemek ya da salatayı iki bölmeli bir kapta hazırlamaktır.
Recept-ID: 1584
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet