Kavunlu ve prosciutto’lu roka salatası
Kavunlu ve prosciutto’lu roka salatası

Kavunlu ve prosciutto’lu roka salatası

toplam süre 15 dak.
15 dak. hazırlık süresi

Bu yaz salatası; tatlı kavun, kremamsı gorgonzola, aromatik prosciutto ve hafif acımsı bir tada sahip olan rokayı bir araya getiriyor. Zeytinyağı, bal ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile yapılan sos, yemeğe derin bir umami dokunuşu katıyor. Hafif bir öğle yemeği ya da şık bir başlangıç için ideal bir seçim.

Malzemeler

2 porsiyon
1 
olgun kavun
100 gr
gorgonzola peyniri
100 gr
prosciutto crudo
30 gr
roka
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
balzamik sirke
1 tatlı kaşığı
bal
1 tutam
karabiber
1 yemek kaşığı
balzamik glaze
Besin değerleri (porsiyon başı):984 kJ / 235 kcal
15 grYağ
10 grProtein
13 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  olgun kavun

Kavunu ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Kavun kaşığıyla toplar yapın veya küp küp doğrayın. Kavunu bir kâseye alın.

Adım 2

100 gr gorgonzola peyniri – 100 gr prosciutto crudo – 30 gr roka

Gorgonzola’yı parçalara ayırın, prosciutto’yu küçük daha küçük parçalara bölün. Rokayı yıkayıp kurutun. Hepsini kavunla birlikte kâseye ekleyin ve nazikçe karıştırın.

Adım 3

2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı balzamik sirke – 1 tatlı kaşığı bal – 1 tutam karabiber – 1 yemek kaşığı balzamik glaze

Küçük bir kâsede zeytinyağı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sirke, bal ve karabiberi karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirip tekrar karıştırın. Salatayı, içini oyduğunuz iki kavun parçasının içinde servis edin, üzerine balzamik glaze gezdirin.

Recept-ID: 1579

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 olgun kavun

Kavunu ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Kavun kaşığıyla toplar yapın veya küp küp doğrayın. Kavunu bir kâseye alın.

100 gr gorgonzola peyniri – 100 gr prosciutto crudo – 30 gr roka

Gorgonzola’yı parçalara ayırın, prosciutto’yu küçük daha küçük parçalara bölün. Rokayı yıkayıp kurutun. Hepsini kavunla birlikte kâseye ekleyin ve nazikçe karıştırın.

2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı balzamik sirke – 1 tatlı kaşığı bal – 1 tutam karabiber – 1 yemek kaşığı balzamik glaze

Küçük bir kâsede zeytinyağı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sirke, bal ve karabiberi karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirip tekrar karıştırın. Salatayı, içini oyduğunuz iki kavun parçasının içinde servis edin, üzerine balzamik glaze gezdirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.