

Kavunlu ve prosciutto’lu roka salatası
Bu yaz salatası; tatlı kavun, kremamsı gorgonzola, aromatik prosciutto ve hafif acımsı bir tada sahip olan rokayı bir araya getiriyor. Zeytinyağı, bal ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile yapılan sos, yemeğe derin bir umami dokunuşu katıyor. Hafif bir öğle yemeği ya da şık bir başlangıç için ideal bir seçim.
Hazırlanış
Adım 1

1 olgun kavun
Kavunu ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Kavun kaşığıyla toplar yapın veya küp küp doğrayın. Kavunu bir kâseye alın.
Adım 2

100 gr gorgonzola peyniri – 100 gr prosciutto crudo – 30 gr roka
Gorgonzola’yı parçalara ayırın, prosciutto’yu küçük daha küçük parçalara bölün. Rokayı yıkayıp kurutun. Hepsini kavunla birlikte kâseye ekleyin ve nazikçe karıştırın.
Adım 3

2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı balzamik sirke – 1 tatlı kaşığı bal – 1 tutam karabiber – 1 yemek kaşığı balzamik glaze
Küçük bir kâsede zeytinyağı, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sirke, bal ve karabiberi karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirip tekrar karıştırın. Salatayı, içini oyduğunuz iki kavun parçasının içinde servis edin, üzerine balzamik glaze gezdirin.
Recept-ID: 1579
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet