

Kuskuslu, edamame’li ve wakame’li salata
Bu salata; sulu sebzeler, kremamsı avokado, edamame ve leziz wakame yosunu ile hazırlanır. Salataya, Kikkoman Poke Sauce ile yapılan ballı-limonlu hafif bir sos eşlik eder. Yer fıstığı, filiz ve siyah susam, ayrıca bir lezzet ve çıtırlık katar.
Malzemeler
Salata:
Sos:
Ayrıca:
Hazırlanış
Adım 1

6 gr kuru wakame – 60 gr havuç – 70 gr taze salatalık – 70 gr avokado – ½ yemek kaşığı limon suyu – 150 gr haşlanmış iri taneli kuskus – 80 gr haşlanmış edamame – 2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan (yeşil kısımlarıyla) – 15 gr maş fasulyesi filizi
Wakame’yi ılık suda yaklaşık 10 dakika bekletin. Havuçları soyup iri iri rendeleyin. Salatalığı ince şeritler halinde kesin. Avokadoyu soyup dilimleyin, üzerine ½ yemek kaşığı limon suyu gezdirin. Sebzeleri, süzülmüş wakame, edamame, taze soğan ve filizlerle birlikte kuskusa ekleyip iyice karıştırın.
Adım 2

2 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos – ½ yemek kaşığı limon suyu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı bal
Küçük bir kâsede Kikkoman Poke Sauce, ½ yemek kaşığı limon suyu, Kikkoman Sesame Oil ve balı karıştırın. Sosu salatanın üzerine dökün ve harmanlayın.
Adım 3

15 gr tuzsuz yer fıstığı – 2 tatlı kaşığı siyah susam – 2 gr acı biber ipliği
Yer fıstıklarını yağsız tavada kavurun ve soğumaya bırakın. Salatanın üzerine yer fıstığı ve siyah susam serpin, ardından acı biber iplikleriyle süsleyin.
Püf noktası
Ek bilgi: İri taneli kuskus yerine hızlı pişen kuskus kullanılabilir. Haşlanmış edamame yerine konserve edamame tercih edilebilir.
Recept-ID: 1581
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet