

Kajulu ve bezelyeli kırmızı lahana salatası
Yoğun aromalı ve rengârenk bu kırmızı lahana salatası; sebzeler, kaju fıstığı, siyah susam ve taze kişnişle hazırlanır. Kikkoman Kimchi Chili Sauce ve susam yağıyla yapılan kremamsı sosla tamamlanır.
Malzemeler
Salata:
Sos:
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1

150 gr kırmızı lahana – 1 tutam tuz – 80 gr havuç – 80 gr kırmızı biber – 80 gr kar bezelyesi – 1 adet doğranmış taze soğan – 20 gr turp filizi – 2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş
Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın, üzerine tuz serpin ve ellerinizle ovarak yumuşatın. Havuçları soyup jülyen doğrayın. Kırmızı biberi ince şeritler halinde doğrayın, kar bezelyesini çapraz keserek küçük parçalara ayırın. Sebzeleri bir kâseye alın. Üzerine doğranmış taze soğan, turp filizi ve kişnişi ekleyin. Karıştırın.
Adım 2

1 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu – 1 yemek kaşığı freshly squeezed mandarin juice – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml) – ½ yemek kaşığı su – 20 gr kaju fıstığı – 2 tatlı kaşığı siyah susam
Ayrı bir kâsede sos malzemelerini karıştırın: Kikkoman Kimchi Chili Sauce, mandalina suyu, fıstık ezmesi, Kikkoman Sesame Oil, akçaağaç şurubu, Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ve su. Sosu salatanın üzerine dökün ve iyice harmanlayın. Kaju fıstıklarını yağsız tavada kavurun, soğutun ve doğrayın. Salatanın üzerine kaju ve siyah susam serpip servis edin.
Püf noktası
Kırmızı biber yerine sarı veya yeşil biber kullanılabilir. Kırmızı lahana yerine beyaz lahana da tercih edilebilir.
Recept-ID: 1583
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet