Kajulu ve bezelyeli kırmızı lahana salatası
Kajulu ve bezelyeli kırmızı lahana salatası

Kajulu ve bezelyeli kırmızı lahana salatası

toplam süre 15 dak.
15 dak. hazırlık süresi

Yoğun aromalı ve rengârenk bu kırmızı lahana salatası; sebzeler, kaju fıstığı, siyah susam ve taze kişnişle hazırlanır. Kikkoman Kimchi Chili Sauce ve susam yağıyla yapılan kremamsı sosla tamamlanır.

Malzemeler

2 porsiyon

Salata:

150 gr
kırmızı lahana
1 tutam
tuz
80 gr
havuç
80 gr
kırmızı biber
80 gr
kar bezelyesi
1 
adet doğranmış taze soğan (yeşil kısımlarıyla birlikte)
20 gr
turp filizi
2 yemek kaşığı
doğranmış taze kişniş

Sos:

1 yemek kaşığı
taze sıkılmış mandalina suyu
1 yemek kaşığı
fıstık ezmesi
1 tatlı kaşığı
akçaağaç şurubu
 ½ yemek kaşığı
su

Ek olarak:

20 gr
kaju fıstığı
2 tatlı kaşığı
siyah susam
Besin değerleri (porsiyon başı):1.086 kJ / 258 kcal
16 grYağ
8 grProtein
24 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr kırmızı lahana – 1 tutam tuz – 80 gr havuç – 80 gr kırmızı biber – 80 gr kar bezelyesi – 1  adet doğranmış taze soğan – 20 gr turp filizi – 2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş

Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın, üzerine tuz serpin ve ellerinizle ovarak yumuşatın. Havuçları soyup jülyen doğrayın. Kırmızı biberi ince şeritler halinde doğrayın, kar bezelyesini çapraz keserek küçük parçalara ayırın. Sebzeleri bir kâseye alın. Üzerine doğranmış taze soğan, turp filizi ve kişnişi ekleyin. Karıştırın.

Adım 2

1 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1 yemek kaşığı freshly squeezed mandarin juice – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml) ½ yemek kaşığı su – 20 gr kaju fıstığı – 2 tatlı kaşığı siyah susam

Ayrı bir kâsede sos malzemelerini karıştırın: Kikkoman Kimchi Chili Sauce, mandalina suyu, fıstık ezmesi, Kikkoman Sesame Oil, akçaağaç şurubu, Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ve su. Sosu salatanın üzerine dökün ve iyice harmanlayın. Kaju fıstıklarını yağsız tavada kavurun, soğutun ve doğrayın. Salatanın üzerine kaju ve siyah susam serpip servis edin.

Püf noktası

Kırmızı biber yerine sarı veya yeşil biber kullanılabilir. Kırmızı lahana yerine beyaz lahana da tercih edilebilir.

Recept-ID: 1583

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr kırmızı lahana – 1 tutam tuz – 80 gr havuç – 80 gr kırmızı biber – 80 gr kar bezelyesi – 1 adet doğranmış taze soğan – 20 gr turp filizi – 2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş

Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın, üzerine tuz serpin ve ellerinizle ovarak yumuşatın. Havuçları soyup jülyen doğrayın. Kırmızı biberi ince şeritler halinde doğrayın, kar bezelyesini çapraz keserek küçük parçalara ayırın. Sebzeleri bir kâseye alın. Üzerine doğranmış taze soğan, turp filizi ve kişnişi ekleyin. Karıştırın.

1 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1 yemek kaşığı freshly squeezed mandarin juice – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml) ½ yemek kaşığı su – 20 gr kaju fıstığı – 2 tatlı kaşığı siyah susam

Ayrı bir kâsede sos malzemelerini karıştırın: Kikkoman Kimchi Chili Sauce, mandalina suyu, fıstık ezmesi, Kikkoman Sesame Oil, akçaağaç şurubu, Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ve su. Sosu salatanın üzerine dökün ve iyice harmanlayın. Kaju fıstıklarını yağsız tavada kavurun, soğutun ve doğrayın. Salatanın üzerine kaju ve siyah susam serpip servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.