

Narenciye sos eşliğinde hurmalı mercimek salatası
Hafif ama doyurucu bu Fas esintili salata; siyah mercimek, sebze, hurma ve aromatik otlarla hazırlanır. Kikkoman Ponzu Lemon ile yapılan narenciyeli sosla tamamlanır. Protein, doku ve lezzet açısından zengin; mükemmel bir başlangıç ya da eşlikçidir.
Malzemeler
Salata:
Sos:
Ayrıca:
Hazırlanış
Adım 1

80 gr havuç – 50 gr taze salatalık – 50 gr kereviz sapı – 40 gr kırmızı soğan – 150 gr haşlanmış siyah mercimek – 2 yemek kaşığı acı biber aromalı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 1 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu – ½ tatlı kaşığı taze rendelenmiş portakal kabuğu – 1 ½ tatlı kaşığı akçaağaç şurubu – 1 küçük diş sarımsak, ince doğranmış – 1 tutam tarçın – 1 tutam kimyon – 1 tutam taze çekilmiş kırmızı biber
Havucu soyup şeritler halinde doğrayın. Salatalık ve kerevizi dilimleyin. Soğanı ince ince doğrayın. Sebzeleri mercimekle karıştırın. Ayrı bir kâsede zeytinyağını Kikkoman Ponzu Lemon, portakal suyu ve kabuğu, akçaağaç şurubu, sarımsak, tarçın, kimyon ve kırmızı biberle karıştırarak sosu hazırlayın.
Adım 2

15 gr badem – 30 gr kuru hurma – ½ yemek kaşığı doğranmış kişniş – ½ yemek kaşığı doğranmış nane – 1 ½ yemek kaşığı nar taneleri
Bademleri yağsız tavada kavurun, ardından soğutun ve doğrayın. Hurmayı dilimleyin, doğranmış kişniş ve naneyle salataya ekleyin. İlk adımda hazırlanan sosu üzerinde gezdirip harmanlayın. Üzerine doğranmış badem ve nar taneleri serpiştirin.
Püf noktası
Salatayı, servis etmeden 20 dakika önce soslayarak lezzetlerin daha da güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz, siyah mercimek yerine yeşil veya kırmızı mercimek de kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1582
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet