

Kabak, fasulye ve patlıcan salatası
Öğle yemeği ya da ofiste sağlıklı bir atıştırmalık olarak ideal. Açıkhava partileri için de öyle. Kabak, azuki fasulyesi ve hellimli olan bu salata, Kikkoman Ponzu Lemon ile hazırlanan patlıcanlı vinaigrette sosuyla servis ediliyor. Hem taze hem doyurucu hem de hazırlaması çok kolay.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

1 sarı kabak – 1 yeşil kabak – 150 gr azuki fasulyesi (konserve) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos – 1 organik yeşil limon
Kabakları uzunlamasına dilimler ya da şeritler halinde kesin. Azuki fasulyelerini Kikkoman Sauce for Poke Bowl içinde marine edin. Yeşil limonu sekiz parçaya bölün.
Adım 2

½ küçük patlıcan – 1 küçük arpacık soğanı – 1 küçük sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı light balsamik sirke – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 2 yemek kaşığı keten tohumu yağı – Taze çekilmiş karabiber
Patlıcanı ve arpacık soğanını küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Patlıcanı, soğanı ve sarımsağı, altın rengini alana kadar kavurun. Sirke ve Kikkoman Ponzu Lemon ile deglaze edin. Keten tohumu yağını ekleyin ve karabiberle tatlandırın.
Adım 3

125 gr hellim – 1 küçük demet maydanoz – Arzuya göre pul biber – Arzuya göre pul biber
Hellimi yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yapışmaz tavada kalan yağda her iki tarafını yaklaşık 4 dakika kızartın. Maydanozu yıkayın, kurulayın ve yapraklarını ayırın. Kabak dilimlerini kâselere yerleştirin, fasulyelerle süsleyin ve ılık sosu gezdirin. Üzerine hellimi, maydanozu ve ilk adımda hazırlanan yeşil limon dilimlerini ekleyin. Hemen servis edin çünkü hellimin en lezzetli hali sıcak halidir. Arzu ederseniz, üzerine pul biber serpin.
Püf noktası
Azuki fasulyesi yerine mercimek, edamame, nohut ya da diğer fasulyeler de kullanılabilir.
Recept-ID: 1585
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet