Enfes Kestaneli Mantarlı Börek
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Fırın önceden 200°C / konveksiyon 400°C / gaz ayarı 6'ya ısıtılır.
Adım 2
Bir tavada tereyağı ve sıvıyağ eritilir, arpacık soğan hafifçe kızarana kadar çevrilir. Mantarlar eklenip 4-5 dakika pişirilir. Kestane, ot ve kırmızı şarap ile birlikte sebzelerin üzerini örtecek kadar sebze suyu (da) eklenir. Kaynatılır ve sıvının biraz çekmesi için 20-30 dakika pişirilir. Hardal, soya sosu ve maydanoz karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır. 5 dakika daha pişirilir.
Adım 3
Bir kaşık kullanarak karışımın yarısı bir fırın kabına dökülür. Yaban mersinleri serpilir ve kalan kestane ve mantar karışımı bir kaşıkla üzerine dökülür.
Adım 4
Hamur, unlu bir yüzeyde açılır ve karışımın üzerine yerleştirilir. Üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürülür. Hamura üç küçük kesik atılır ve yaklaşık 25 dakika veya hamur nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Recept-ID: 120
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet