Enfes Kestaneli Mantarlı Börek

toplam süre 55 dak.
10 dak. hazırlık süresi
45 dak. pişme süresi

Malzemeler

6 porsiyon
25 gr
tereyağı
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
8 
küçük arpacık soğan, soyulmuş
200 gr
küçük kahverengi mantar, temizlenmiş
200 gr
beyaz mantar, temizlenmiş
200 gr
haşlanmış kestane
2 
adet defne yaprağı
1 
dal taze kekik
100 ml
kırmızı şarap
100 ml
sebze suyu
2 tatlı kaşığı
Dijon hardalı
2 ½ yemek kaşığı
taze maydanoz, ince doğranmış
Karabiber, taze çekilmiş
150 gr
taze yaban mersini, dondurulmuş gıda ise çözülmüş olarak veya cam kavanozdan
225 gr
Milföy hamuru, eğer dondurulmuşsa çözülmüş şekilde
1 
adet yumurta, çırpılmış
23 cm derinliğinde bir fırın kabı hazırlanır.
Besin değerleri (porsiyon başı): 1461 kJ  /  349 kcal

Hazırlanış

Adım 1

Fırın önceden 200°C / konveksiyon 400°C / gaz ayarı 6'ya ısıtılır.

Adım 2

Bir tavada tereyağı ve sıvıyağ eritilir, arpacık soğan hafifçe kızarana kadar çevrilir. Mantarlar eklenip 4-5 dakika pişirilir. Kestane, ot ve kırmızı şarap ile birlikte sebzelerin üzerini örtecek kadar sebze suyu (da) eklenir. Kaynatılır ve sıvının biraz çekmesi için 20-30 dakika pişirilir. Hardal, soya sosu ve maydanoz karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır. 5 dakika daha pişirilir.

Adım 3

Bir kaşık kullanarak karışımın yarısı bir fırın kabına dökülür. Yaban mersinleri serpilir ve kalan kestane ve mantar karışımı bir kaşıkla üzerine dökülür.

Adım 4

Hamur, unlu bir yüzeyde açılır ve karışımın üzerine yerleştirilir. Üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürülür. Hamura üç küçük kesik atılır ve yaklaşık 25 dakika veya hamur nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Recept-ID: 120

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fırın önceden 200°C / konveksiyon 400°C / gaz ayarı 6'ya ısıtılır.

Bir tavada tereyağı ve sıvıyağ eritilir, arpacık soğan hafifçe kızarana kadar çevrilir. Mantarlar eklenip 4-5 dakika pişirilir. Kestane, ot ve kırmızı şarap ile birlikte sebzelerin üzerini örtecek kadar sebze suyu (da) eklenir. Kaynatılır ve sıvının biraz çekmesi için 20-30 dakika pişirilir. Hardal, soya sosu ve maydanoz karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır. 5 dakika daha pişirilir.

Bir kaşık kullanarak karışımın yarısı bir fırın kabına dökülür. Yaban mersinleri serpilir ve kalan kestane ve mantar karışımı bir kaşıkla üzerine dökülür.

Hamur, unlu bir yüzeyde açılır ve karışımın üzerine yerleştirilir. Üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürülür. Hamura üç küçük kesik atılır ve yaklaşık 25 dakika veya hamur nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.