Ara
filtre
Çikolatali elma tatlisi
Bookmark
11 / 339

Çikolatali elma tatlisi

Ceviz dolgulu ızgara çikolatalı elma - şaşırtıcı derecede baharatlı Izgara çikolatalı elma, KIKKOMAN soya soslu bir tarif. Kremalı bir hamur içinde çikolata ve ceviz dolgulu elma kombinasyonu ile misafirlerinizi şaşırtın. Baharatlı KIKKOMAN soya sosuyla mükemmel şekilde tamamlanır.

Çikolatali elma tatlisi
zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
3368 kJ / 805 kcal
gres: 50 g
protein: 10 g
karbonhidratlar: 78 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 4 ekşi elma
  • 2 tatlı kaşığı taze limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı KIKKOMAN soya sosu
  • 80g un
  • 2 tatlı kaşığı kakao 
  • 80g bitter çikolata
  • 120g tereyağı
  • 120g şeker
  • 2 yumurta
  • 2½ tatlı kaşığı damla çikolata
  • 60g pikan cevizi

Ayrıca: 

  • ızgara tepsis

Hazırlık

  1. Elmaları yıkayıp kurulayın, sonra yanlamasına ikiye kesin. Bir kavun oyacağı kullanarak çekirdeklerini ve etin bir kısmını çıkarın. Limon suyu ile KIKKOMAN soya sosunu karıştırın. Fırçayla karışımı elmalara sürün.
  2. Un ve kakaoyu karıştırın. Çikolata ve tereyağını benmari tekniğiyle eritin. Üstteki kaseyi alıp çikolata ve tereyağı karışımını kısa süre soğumaya bırakın. Şeker ve yumurtayı ekleyin, un ve kakao karışımını ilave edip iyice karıştırın.
  3. Çikolata karışımını elmalara doldurun. Sonra üstlerini damla çikolata ve cevizlerle kaplayın.
  4. Doldurulmuş yarım elmaları bir ızgara tepsisine yerleştirin ve dolaylı ızgara alanında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
3368 kJ / 805 kcal
gres: 50 g
protein: 10 g
karbonhidratlar: 78 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 4 ekşi elma
  • 2 tatlı kaşığı taze limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı KIKKOMAN soya sosu
  • 80g un
  • 2 tatlı kaşığı kakao 
  • 80g bitter çikolata
  • 120g tereyağı
  • 120g şeker
  • 2 yumurta
  • 2½ tatlı kaşığı damla çikolata
  • 60g pikan cevizi

Ayrıca: 

  • ızgara tepsis