Kremalı Soya Soslu Sülünez Yahnisi
Kremalı Soya Soslu Sülünez Yahnisi

Kremalı Soya Soslu Sülünez Yahnisi

5 3 oy
toplam süre 45 dak.
15 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Havuç, patates, kereviz ve soğan gibi sebzelerle bezenmiş kremalı sülünez çorbası. Tabii ki Kikkoman Soya Sosundan gelen derin umami tadı yemeğin tadını çok daha zenginleştiriyor.

Malzemeler

2 porsiyon
7 
sülünez
500 ml
su
1 yemek kaşığı
tuzsuz tereyağı
1 
adet büyük soğan
1 
adet orta boy patates
1 
adet havuç
 ¼ 
kereviz
1 tatlı kaşığı
domates salçası
2 
dal kekik
1 
adet defne yaprağı
250 ml
tam yağlı krema (double cream)
250 ml
balık suyu
2 yemek kaşığı
limon suyu
14 
adet Frenk soğanı
 ½ 
limon

Hazırlanış

Adım 1

7  sülünez – 500 ml su

Sülünezleri bir tencereye koyup üstüne yaklaşık yarım litre su dökün ve orta ateşte pişirin. Tencerenin kapağını kapatın ve sülünezlerin ağzı açılana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Sonrasında sülünezleri sudan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Adım 2

1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı – 1  adet büyük soğan – 1  adet orta boy patates – 1  adet havuç –  ¼  kereviz – 1 tatlı kaşığı domates salçası – 2  dal kekik – 1  adet defne yaprağı

Bütün sebzeleri soyun ve 3-4 mm’lik küpler halinde doğrayın. Kalın tabanlı bir tencerede tereyağını eritin ve sebzeleri içine atın. Orta ateşte yaklaşık 2-3 dakika boyunca sebzeler karamelize olup altın rengini alana kadar soteleyin. Sebzeler pişince üzerine salça, kekik ve defne yaprağını ekleyip 2 dakika daha ara ara karıştırarak pişirin.

Adım 3

250 ml tam yağlı krema (double cream) – 250 ml balık suyu – 2 yemek kaşığı limon suyu – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Sonrasında tencereye kremayı ve balık suyunu ekleyin. Ateşi biraz kısın, tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika boyunca pişmeye bırakın. Sebzeler iyice piştikten sonra limon suyu ve soya sosunu ekleyin.

Adım 4

Tenceredekiler 1 dakika daha piştikten sonra blender yardımıyla maksimum hızda 3-3,5 dakika kadar karıştırın.

Adım 5

14  adet Frenk soğanı –  ½  limon

Frenk soğanlarını ince ince dilimleyin. Balık yahnisini bir kâseye dökün, üzerini sülünez ve doğradığınız Frenk soğanı tamamlayın. Limon dilimleri ile beraber servis edin. Afiyet olsun.

Püf noktası:

Sülünez yerine başka herhangi bir midye kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1158

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

7 sülünez – 500 ml su

Sülünezleri bir tencereye koyup üstüne yaklaşık yarım litre su dökün ve orta ateşte pişirin. Tencerenin kapağını kapatın ve sülünezlerin ağzı açılana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Sonrasında sülünezleri sudan çıkarın ve soğumaya bırakın.

1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı – 1 adet büyük soğan – 1 adet orta boy patates – 1 adet havuç – ¼ kereviz – 1 tatlı kaşığı domates salçası – 2 dal kekik – 1 adet defne yaprağı

Bütün sebzeleri soyun ve 3-4 mm’lik küpler halinde doğrayın. Kalın tabanlı bir tencerede tereyağını eritin ve sebzeleri içine atın. Orta ateşte yaklaşık 2-3 dakika boyunca sebzeler karamelize olup altın rengini alana kadar soteleyin. Sebzeler pişince üzerine salça, kekik ve defne yaprağını ekleyip 2 dakika daha ara ara karıştırarak pişirin.

250 ml tam yağlı krema (double cream) – 250 ml balık suyu – 2 yemek kaşığı limon suyu – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Sonrasında tencereye kremayı ve balık suyunu ekleyin. Ateşi biraz kısın, tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika boyunca pişmeye bırakın. Sebzeler iyice piştikten sonra limon suyu ve soya sosunu ekleyin.

Tenceredekiler 1 dakika daha piştikten sonra blender yardımıyla maksimum hızda 3-3,5 dakika kadar karıştırın.

14 adet Frenk soğanı – ½ limon

Frenk soğanlarını ince ince dilimleyin. Balık yahnisini bir kâseye dökün, üzerini sülünez ve doğradığınız Frenk soğanı tamamlayın. Limon dilimleri ile beraber servis edin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.