Çeri Domates Salatalı Balık Wellington

toplam süre 110 dak.
10 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi
70 dak. soğuma süresi

Taze çeri domateslerinden yapılmış, limonlu ve otsu aromasıyla ferahlatıcı bir salatanın eşlik ettiği, çıtır milföy hamuruyla leziz gökkuşağı alabalığının enfes bir uyum yakaladığı harika bir tarif.

Malzemeler

2 porsiyon
220 gr
gökkuşağı alabalığı (veya somon) filetosu
 ½ yemek kaşığı
bal
 ½ yemek kaşığı
zeytin yağı
3 yemek kaşığı
limon suyu
170 gr
milföy yufkası
1 
yumurta sarısı

Çeri Domates Salatası:

380 gr
çeri domates
40 gr
kırmızı soğan
10 
yaprak taze fesleğen
1 yemek kaşığı
limonlu zeytinyağı
Birkaç damla limon suyu
Besin değerleri (porsiyon başı): 2597.5 kJ  /  620.5 kcal
34,8 gr Yağ
29,8 gr Protein
43 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Filetoların derisini ve kılçıklarını varsa temizleyin. Sonra balığı toplam 4 eşit parçaya ayırın. Balıkları bir kâsenin içinde bal, zeytinyağı, limon suyu ve Kikkoman Soya Sosu ile karıştırın. 60 dakika boyunca buzdolabında beklemeye bırakın.

Adım 2

Milföyü 4 tane dikdörtgen şeklinde parçaya ayırın. Her bir parçanın ortasına bir parça balık koyun (balığı yerleştirmeden hamuru ıslatmaması için sosunu biraz süzmeniz iyi olur). Sonrasında hamurun kenarlarıyla balığın üstünü kapatın ve kenarları birbirine bastırın. Fırça yardımıyla üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 30-35 dakika boyunca (hamurun rengi kahverengileşinceye kadar) pişirin. Ardından 5-10 dakika boyunca soğumaya bırakın.

Adım 3

Fırındakiler pişerken salatayı hazırlayabilirsiniz - çeri domateslerin her birini 2-3 parça olacak şekilde kesin. Soğanı ve fesleğen yapraklarını ince ince doğrayın. Domatesleri bir kâseye alın, üzerine limon suyu serpin, soğan, fesleğen, limonlu zeytinyağı ve Kikkoman Soya Sosu ekleyin.

Adım 4

Pişirdiğiniz balığı salata ile beraber servis edin. Afiyet olsun!

Püf noktası:

Eğer limon zeytinyağı bulamazsanız 1-2 yemek kaşığı zeytinyağını 3 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

Milföy hamurunu nasıl tıpkı resimdeki gibi görünecek şekilde katlayacağınızı mı merak ediyorsunuz?

  1. Kestiğiniz hamurun genişliğinin içine koyacağınız balığın genişliğinin üç katı, boyunun da balığın boyundan her iki tarafından 1-2 cm daha uzun olması gerekmektedir.
  2. Balığı kestiğininiz hamurun tam ortasına yerleştirin. Hamurun kenarlarına katlama yönünde kesikler atın, sonrasında kesikleri sağlı sollu bir şekilde balığın üzerine katlayın.

Tabii ki arzu ettiğiniz takdirde daha farklı, daha kolay bir katlama yöntemi de uygulayabilirsiniz. Balığın boyundan iki kat daha uzun bir hamur kesin, balığı hamur diliminin sol tarafına yerleştirin, ardından kalan hamurla üzerini kapatın. Sonrasında açılmasını önlemek için kenarlarına bastırın.

Recept-ID: 1144

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Filetoların derisini ve kılçıklarını varsa temizleyin. Sonra balığı toplam 4 eşit parçaya ayırın. Balıkları bir kâsenin içinde bal, zeytinyağı, limon suyu ve Kikkoman Soya Sosu ile karıştırın. 60 dakika boyunca buzdolabında beklemeye bırakın.

Milföyü 4 tane dikdörtgen şeklinde parçaya ayırın. Her bir parçanın ortasına bir parça balık koyun (balığı yerleştirmeden hamuru ıslatmaması için sosunu biraz süzmeniz iyi olur). Sonrasında hamurun kenarlarıyla balığın üstünü kapatın ve kenarları birbirine bastırın. Fırça yardımıyla üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 30-35 dakika boyunca (hamurun rengi kahverengileşinceye kadar) pişirin. Ardından 5-10 dakika boyunca soğumaya bırakın.

Fırındakiler pişerken salatayı hazırlayabilirsiniz - çeri domateslerin her birini 2-3 parça olacak şekilde kesin. Soğanı ve fesleğen yapraklarını ince ince doğrayın. Domatesleri bir kâseye alın, üzerine limon suyu serpin, soğan, fesleğen, limonlu zeytinyağı ve Kikkoman Soya Sosu ekleyin.

Pişirdiğiniz balığı salata ile beraber servis edin. Afiyet olsun!

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.