

Çeri Domates Salatalı Balık Wellington
Taze çeri domateslerinden yapılmış, limonlu ve otsu aromasıyla ferahlatıcı bir salatanın eşlik ettiği, çıtır milföy hamuruyla leziz gökkuşağı alabalığının enfes bir uyum yakaladığı harika bir tarif.
Malzemeler
Çeri Domates Salatası:
Hazırlanış
Adım 1
Filetoların derisini ve kılçıklarını varsa temizleyin. Sonra balığı toplam 4 eşit parçaya ayırın. Balıkları bir kâsenin içinde bal, zeytinyağı, limon suyu ve Kikkoman Soya Sosu ile karıştırın. 60 dakika boyunca buzdolabında beklemeye bırakın.
Adım 2
Milföyü 4 tane dikdörtgen şeklinde parçaya ayırın. Her bir parçanın ortasına bir parça balık koyun (balığı yerleştirmeden hamuru ıslatmaması için sosunu biraz süzmeniz iyi olur). Sonrasında hamurun kenarlarıyla balığın üstünü kapatın ve kenarları birbirine bastırın. Fırça yardımıyla üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 30-35 dakika boyunca (hamurun rengi kahverengileşinceye kadar) pişirin. Ardından 5-10 dakika boyunca soğumaya bırakın.
Adım 3
Fırındakiler pişerken salatayı hazırlayabilirsiniz - çeri domateslerin her birini 2-3 parça olacak şekilde kesin. Soğanı ve fesleğen yapraklarını ince ince doğrayın. Domatesleri bir kâseye alın, üzerine limon suyu serpin, soğan, fesleğen, limonlu zeytinyağı ve Kikkoman Soya Sosu ekleyin.
Adım 4
Pişirdiğiniz balığı salata ile beraber servis edin. Afiyet olsun!
Püf noktası:
Eğer limon zeytinyağı bulamazsanız 1-2 yemek kaşığı zeytinyağını 3 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırıp kullanabilirsiniz.
Milföy hamurunu nasıl tıpkı resimdeki gibi görünecek şekilde katlayacağınızı mı merak ediyorsunuz?
- Kestiğiniz hamurun genişliğinin içine koyacağınız balığın genişliğinin üç katı, boyunun da balığın boyundan her iki tarafından 1-2 cm daha uzun olması gerekmektedir.
- Balığı kestiğininiz hamurun tam ortasına yerleştirin. Hamurun kenarlarına katlama yönünde kesikler atın, sonrasında kesikleri sağlı sollu bir şekilde balığın üzerine katlayın.
Tabii ki arzu ettiğiniz takdirde daha farklı, daha kolay bir katlama yöntemi de uygulayabilirsiniz. Balığın boyundan iki kat daha uzun bir hamur kesin, balığı hamur diliminin sol tarafına yerleştirin, ardından kalan hamurla üzerini kapatın. Sonrasında açılmasını önlemek için kenarlarına bastırın.
Recept-ID: 1144
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet