Antep Fıstığı Kremalı Muffin
Antep Fıstığı Kremalı Muffin

Antep Fıstığı Kremalı Muffin

toplam süre40 dak.
20 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi

Vanilyalı muffine Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu ekleyerek muffinlerinizin lezzetini bambaşka bir boyuta çıkaracaksınız. E yanına bir de Antep fıstıklı enfes bir krema hazırladığınızda olağanüstü bir lezzet sofranızda sizi bekliyor olacak.

Malzemeler

8 porsiyon

Muffinler İçin:

300 gr
buğday unu
1 ½ tatlı kaşığı
kabartma tozu
 ½ tatlı kaşığı
karbonat
150 gr
şeker
2 
adet yumurta
125 ml
yağ
200 ml
süt
1 yemek kaşığı
vanilya özütü

Antep Fıstığı Kreması İçin:

200 gr
Antep fıstığı ezmesi
50 gr
beyaz çikolata
125 ml
tam yağlı krema (double cream)
50 gr
mascarpone peyniri

Ek olarak:

1 yemek kaşığı
kıyılmış Antep fıstığı
Besin değerleri (porsiyon başı):1184 kJ / 283 kcal
20,2 grYağ
5,4 grProtein
36,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 gr buğday unu – 1 ½ tatlı kaşığı kabartma tozu –  ½ tatlı kaşığı karbonat – 150 gr şeker – 2  adet yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu125 ml yağ – 200 ml süt – 1 yemek kaşığı vanilya özütü

Un, kabartma tozu, karbonat ve şekeri bir kap içerisinde karıştırın. Başka bir kabın içerisinde yumurtaları, soya sosunu, yağı, sütü ve vanilya özütü karıştırın. Islak karışımı kuru karışımın üstüne sökün ve iyice karıştırın.

Adım 2

Hamuru kek kalıplarının içine dökün ve önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.

Adım 3

50 gr beyaz çikolata – 125 ml tam yağlı krema (double cream)

Küçük bir tencerenin içine kremayı ve doğranmış çikolatayı dökün. Çikolata eriyene kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.

Adım 4

200 gr Antep fıstığı ezmesi – 50 gr mascarpone peyniri

Antep fıstığı ezmesini, mascarpone peynirini ve soğuyan çikolatalı kremayı bir mikser kasesine alın ve kabarık bir doku elde edene kadar çırpın.

Adım 5

1 yemek kaşığı kıyılmış Antep fıstığı

Muffinleri Antep fıstığı kreması ile süsleyin ve üzerlerine kavrulmuş Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1163

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 gr buğday unu – 1 ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – ½ tatlı kaşığı karbonat – 150 gr şeker – 2 adet yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu125 ml yağ – 200 ml süt – 1 yemek kaşığı vanilya özütü

Un, kabartma tozu, karbonat ve şekeri bir kap içerisinde karıştırın. Başka bir kabın içerisinde yumurtaları, soya sosunu, yağı, sütü ve vanilya özütü karıştırın. Islak karışımı kuru karışımın üstüne sökün ve iyice karıştırın.

Hamuru kek kalıplarının içine dökün ve önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.

50 gr beyaz çikolata – 125 ml tam yağlı krema (double cream)

Küçük bir tencerenin içine kremayı ve doğranmış çikolatayı dökün. Çikolata eriyene kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.

200 gr Antep fıstığı ezmesi – 50 gr mascarpone peyniri

Antep fıstığı ezmesini, mascarpone peynirini ve soğuyan çikolatalı kremayı bir mikser kasesine alın ve kabarık bir doku elde edene kadar çırpın.

1 yemek kaşığı kıyılmış Antep fıstığı

Muffinleri Antep fıstığı kreması ile süsleyin ve üzerlerine kavrulmuş Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.