Antep Fıstığı Kremalı Muffin
Vanilyalı muffine Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu ekleyerek muffinlerinizin lezzetini bambaşka bir boyuta çıkaracaksınız. E yanına bir de Antep fıstıklı enfes bir krema hazırladığınızda olağanüstü bir lezzet sofranızda sizi bekliyor olacak.
Malzemeler
Muffinler İçin:
Antep Fıstığı Kreması İçin:
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1
300 gr buğday unu – 1 ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – ½ tatlı kaşığı karbonat – 150 gr şeker – 2 adet yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 125 ml yağ – 200 ml süt – 1 yemek kaşığı vanilya özütü
Un, kabartma tozu, karbonat ve şekeri bir kap içerisinde karıştırın. Başka bir kabın içerisinde yumurtaları, soya sosunu, yağı, sütü ve vanilya özütü karıştırın. Islak karışımı kuru karışımın üstüne sökün ve iyice karıştırın.
Adım 2
Hamuru kek kalıplarının içine dökün ve önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Adım 3
50 gr beyaz çikolata – 125 ml tam yağlı krema (double cream)
Küçük bir tencerenin içine kremayı ve doğranmış çikolatayı dökün. Çikolata eriyene kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Adım 4
200 gr Antep fıstığı ezmesi – 50 gr mascarpone peyniri
Antep fıstığı ezmesini, mascarpone peynirini ve soğuyan çikolatalı kremayı bir mikser kasesine alın ve kabarık bir doku elde edene kadar çırpın.
Adım 5
1 yemek kaşığı kıyılmış Antep fıstığı
Muffinleri Antep fıstığı kreması ile süsleyin ve üzerlerine kavrulmuş Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun.
Recept-ID: 1163
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet