
120 / 339
Vişneli Etli Yaprak Sarma

zaman
45 dakika
Malzemeler 4 porsiyon
- 400 g kıyma
- 150 g vişne
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı vişne püresi (taze veya dondurulmuş 250 g vişneyi Blender’a koyun, yarım bardak vişne suyunu ekleyerek Blender’dan çekin, püre kıvamına getirin.)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 250 g asma yaprağı
- 50 g kereviz sapı (rastgele doğranmış)
- 50 g havuç (rastgele doğranmış)
- 50 g çam fıstığı
- 50 g kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Sos Malzemeleri:
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardak sıcak su
- 1 bardak vişne püresi
- 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
Hazırlık
- Rastgele doğradığımız kereviz ve havuçları tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine kalın çıkan asma yapraklarını dizin.
- İç harcı kısmındaki malzemelerin hepsini bir kapta yoğurarak karıştırın.
- Asma yapraklarının içini bu karışımla doldurup yaprakları sarın. Tenceremize havuç, kereviz ve asma yapraklarının üzerine dizin.
- Sos için tüm malzemeleri bir kapta çırpma teli yardımı ile karıştırın. Sosu tencereye eklep, üzerine kalın çıkan asma yapraklarını tekrar dizin.
- Sarılan yaprakların açılmaması için en üste bir tabak koyun. 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Yemeğiniz servise hazırdır. Dilerseniz yanında yoğurtla tabaklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
45 dakika
Malzemeler 4 porsiyon
- 400 g kıyma
- 150 g vişne
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı vişne püresi (taze veya dondurulmuş 250 g vişneyi Blender’a koyun, yarım bardak vişne suyunu ekleyerek Blender’dan çekin, püre kıvamına getirin.)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 250 g asma yaprağı
- 50 g kereviz sapı (rastgele doğranmış)
- 50 g havuç (rastgele doğranmış)
- 50 g çam fıstığı
- 50 g kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Sos Malzemeleri:
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardak sıcak su
- 1 bardak vişne püresi
- 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu