Ara
filtre
Vişneli Etli Yaprak Sarma
Bookmark
120 / 339

Vişneli Etli Yaprak Sarma

Vişneli Etli Yaprak Sarma
zaman 45 dakika

Malzemeler 4 porsiyon

  • 400 g kıyma
  • 150 g vişne
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı vişne püresi (taze veya dondurulmuş 250 g vişneyi Blender’a koyun, yarım bardak vişne suyunu ekleyerek Blender’dan çekin, püre kıvamına getirin.)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 250 g asma yaprağı
  • 50 g kereviz sapı (rastgele doğranmış)
  • 50 g havuç (rastgele doğranmış)
  • 50 g çam fıstığı
  • 50 g kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Sos Malzemeleri:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 bardak vişne püresi
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Hazırlık

  1. Rastgele doğradığımız kereviz ve havuçları tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine kalın çıkan asma yapraklarını dizin.
  2. İç harcı kısmındaki malzemelerin hepsini bir kapta yoğurarak karıştırın.
  3. Asma yapraklarının içini bu karışımla doldurup yaprakları sarın. Tenceremize havuç, kereviz ve asma yapraklarının üzerine dizin.
  4. Sos için tüm malzemeleri bir kapta çırpma teli yardımı ile karıştırın. Sosu tencereye eklep, üzerine kalın çıkan asma yapraklarını tekrar dizin.
  5. Sarılan yaprakların açılmaması için en üste bir tabak koyun. 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Yemeğiniz servise hazırdır. Dilerseniz yanında yoğurtla tabaklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 45 dakika

Malzemeler 4 porsiyon

  • 400 g kıyma
  • 150 g vişne
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı vişne püresi (taze veya dondurulmuş 250 g vişneyi Blender’a koyun, yarım bardak vişne suyunu ekleyerek Blender’dan çekin, püre kıvamına getirin.)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 250 g asma yaprağı
  • 50 g kereviz sapı (rastgele doğranmış)
  • 50 g havuç (rastgele doğranmış)
  • 50 g çam fıstığı
  • 50 g kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Sos Malzemeleri:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 bardak vişne püresi
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu