Teriyaki Tatlı Patatesli, Siyah Fasulyeli ve Avokadolu Burrito Bowl
Ara
filtre
Teriyaki Tatlı Patatesli, Siyah Fasulyeli ve Avokadolu Burrito Bowl
Bookmark
307 / 339

Teriyaki Tatlı Patatesli, Siyah Fasulyeli ve Avokadolu Burrito Bowl

Teriyaki Tatlı Patatesli, Siyah Fasulyeli ve Avokadolu Burrito Bowl
zaman 55 dakika
Hazırlanma zamanı: 55 dakika
720 kJ / 172 kcal
gres: 25.9 g
protein: 15.5 g
karbonhidratlar: 108.7 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 3 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm kalınlığında doğranmış
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine
  • 3 yemek kaşığı fındık yağı
  • 300 g kahverengi pirinç
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı chipotle (kurutulmuş acı/jalapen biber) ezmesi
  • 400 g siyah fasulye (konserve), süzülmüş ve durulanmış
  • 2 kırmızı biber, ayıklanmış ve dilimlenmiş
  • 2 avokado, soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş
  • Sunum için yeşil limon dilimleri
  • 2 taze soğan, ince kesilmiş, servise hazırlamak için

Hazırlık

Fırın önceden 220°C'ye ısıtılır/fanlı fırın 200°C/gaz fırın ayarı 7. Büyük bir fırın tepsisi fırın kâğıdıyla kaplanır, tatlı patatesler üzerine yerleştirilir ve 3 çorba kaşığı Teriyaki Marine ve 1 çorba kaşığı yağla karıştırılır. Altın kahverengi olup pişene kadar 35-40 dakika fırında pişirilir. 

Bu sırada pirinç talimatlara göre pişirilir, sonra süzülür ve bir kenara alınır.

Fasulyelerin hazırlanması için, orta boy bir tavada 1 çorba kaşığı yağ ısıtılır ve soğan yumuşayana kadar 5 dakika pişirilir. Sarımsak ve chipotle ezmesi eklenip 2 dakika daha pişirilir. Fasulyeler ve kalan 1 çorba kaşığı Teriyaki Marine, az miktar su ilave edilip 5 dakika daha pişirilir.

Yağın geri kalanı bir tavada ısıtılır, biber dilimleri kızarana ve yumuşayana kadar 6-8 dakika daha kavrulur.

Servis için, pilav 4 kaseye paylaştırılır ve üzerine tatlı patates, fasulye, kırmızı biber ve avokado dilimleri yerleştirilir. Yeşil limon dilimleri ve doğranmış taze soğan ile servis edilir

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 55 dakika
Hazırlanma zamanı: 55 dakika
720 kJ / 172 kcal
gres: 25.9 g
protein: 15.5 g
karbonhidratlar: 108.7 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 3 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm kalınlığında doğranmış
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine
  • 3 yemek kaşığı fındık yağı
  • 300 g kahverengi pirinç
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı chipotle (kurutulmuş acı/jalapen biber) ezmesi
  • 400 g siyah fasulye (konserve), süzülmüş ve durulanmış
  • 2 kırmızı biber, ayıklanmış ve dilimlenmiş
  • 2 avokado, soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş
  • Sunum için yeşil limon dilimleri
  • 2 taze soğan, ince kesilmiş, servise hazırlamak için