
Teriyaki Soslu Karışık Şiş

Malzemeler 4 porsiyon
Karides şiş için:
- 5 adet karides (başlarıyla birlikte)
- Kikkoman Teriyaki Glaze
Dana şiş için:
- 1 demet yeşil kuşkonmaz
- 200 g biftek
- Kikkoman Teriyaki Glaze
Deniztarağı şiş için:
- 1 adet kabak
- 8 adet deniztarağı
- Kikkoman Teriyaki Glaze
Hazırlık
Karideslerin sırtı kesilip bağırsakları çıkartılır. Karides bütün olarak şişe geçirilir ve ızgarada pişirilir. Üzerine fırça ile Kikkoman Teriyaki Glaze sürülür.
Kuşkonmazın uçları kesilir, alt kısmı soyulur, haşlanır ve 4 cm büyüklüğünde parçalara doğranır. Biftek, 15 gramlık dilimlere kesilir ve düzleştirilir. Kuşkonmaz, et parçalarına sarılır ve şişe geçirilir. Kızardıktan sonra Kikkoman Teriyaki Glaze ile glaze edilir.
Kabak, boylamasına dilimler halinde kesilir (soyucu ile). Deniztarağı, kabak dilimlerine sarılır ve şişe geçirilir. Deniztarağı her iki taraftan da kızartılır ve üzerine fırça ile Kikkoman Teriyaki Glaze sürülür.
Bunların hepsi karışık olarak hazırlanır ve sıcak servis edilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
Karides şiş için:
- 5 adet karides (başlarıyla birlikte)
- Kikkoman Teriyaki Glaze
Dana şiş için:
- 1 demet yeşil kuşkonmaz
- 200 g biftek
- Kikkoman Teriyaki Glaze
Deniztarağı şiş için:
- 1 adet kabak
- 8 adet deniztarağı
- Kikkoman Teriyaki Glaze