Ara
filtre
Sarıyer Böreği
Bookmark
112 / 339

Sarıyer Böreği

Sarıyer Böreği
Hazırlanma zamanı: 50 dakika

Malzemeler 4 porsiyon

  • 250 gram Kıyma 
  • 1 adet Soğan
  • 2 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 2 yemek kaşığı Kuş Üzümü
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
  • 2 adet Yumurta 
  • 1 bardak Süt
  • 3 yemek kaşığı Tereyağı
  • 16 adet Baklavalık Yufka

Hazırlık

İdil Yazar tarafından hazırlanmış Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Soslu Sarıyer Böreği sahurlarınıza lezzet katacak. Başlamak için, 1 yemek kaşığı tereyağını eritin, kıymayı kavurun. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü ve Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosunu ekleyip ocaktan alın. Yumurta, süt ve 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını çırpın. 4 kat yufkayı üst üste koyup sostan gezdirin ve uç kısmına harçtan koyun. Rulo şeklinde sıkıca sarıp fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu döküp 1 yemek kaşığı tereyağı gezdirin. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin. Kestikten sonra tabakta servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Hazırlanma zamanı: 50 dakika

Malzemeler 4 porsiyon

  • 250 gram Kıyma 
  • 1 adet Soğan
  • 2 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 2 yemek kaşığı Kuş Üzümü
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
  • 2 adet Yumurta 
  • 1 bardak Süt
  • 3 yemek kaşığı Tereyağı
  • 16 adet Baklavalık Yufka