
Poke Salatası

Malzemeler 10 porsiyon
- 500 g Edamame (yeşil soya fasulyesi)
- Tuz
- 600 g marul karışımı
- 20 kiraz domates
- 10 mini salatalık
- 300 g ton balığı (suşi kalitesi)
- 300 g somon (suşi kalitesi)
- 1 büyük avokado
- 250 ml Kikkoman Poke Sauce
- 250 g pişmiş kinoa
- 50 g kırmızı havyar (Tobiko)
Hazırlık
Edamame kaynar tuzlu suda yaklaşık 3-5 dakika kaynatılır, süzülür ve fasulyelerin kabuğu soyulur. Marullar, domatesler ve salatalıklar yıkanır, kurutma kabında kurutulur, domatesler ortadan ikiye bölünür ve salatalıklar dilimlere doğranır.
Ton balığı ve somon balığı kurutulur ve lokma büyüklüğünde doğranır. Avokado, bir kaşık yardımıyla kabuğundan çıkartılıp küp şeklinde doğranır. Ton balığı, somon ve avokado poke sosuyla marine edilir.
Marul, domates, salatalık, kinoa ve edamame tabaklara paylaştırılır, ton balığı, somon ve avokado üstüne yerleştirilir ve havyar ile süslenip servis edilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 10 porsiyon
- 500 g Edamame (yeşil soya fasulyesi)
- Tuz
- 600 g marul karışımı
- 20 kiraz domates
- 10 mini salatalık
- 300 g ton balığı (suşi kalitesi)
- 300 g somon (suşi kalitesi)
- 1 büyük avokado
- 250 ml Kikkoman Poke Sauce
- 250 g pişmiş kinoa
- 50 g kırmızı havyar (Tobiko)