
220 / 339
Izgara Hellim Peyniri ve Ananaslı Salata
Doğal fermente soya sosu
Ballı Teriyaki Barbekü Sos
Ponzu Limonlu
Salatalar
Sebze
Vejetaryen
Mangal sezonu
Yaz mutfağı

zaman
20 dakika
Hazırlanma zamanı:
20 dakika
Malzemeler 2 porsiyon
- 220 g Hellim peyniri
- 1/3 ananas
- Bir avuç ceviz
- 2 avuç yeşil salata veya dilediğiniz taze filiz çeşidi
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil, rendelenmiş
- 1 tatlı kaşığı bal
- Kikkoman Ponzu Limonlu
- Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Bir avuç taze nane
- Ayçekirdeği
- Zeytinyağı
- İsteğe bağlı: çilek veya başka meyve
- Ananasın glaze edilmesi için Kikkoman ballı Teriyaki barbekü sos
Hazırlık
- Hellim peyniri dilimlenir. Ananas soyulur, sapı çıkartılır, dilimler halinde kesilir. Rendelenmiş zencefil, bal, 1 yemek kaşığı soya sosu, 2 yemek kaşığı ponzu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve kıyılmış nane bir kapta karıştırılır.
- Peynir ızgaraya yerleştirilir ve dış kısmı kızarana kadar yaklaşık 3 dakika ızgarada pişirilir. Her iki tarafta ızgarada kızartılır ve bu sırada üzerine biraz zeytinyağı ve ponzu serpiştirilir. Peynir dilimleri pişer pişmez küçük küpler halinde kesilir.
- Aynı zamanda ananas dilimleri de her iki taraftan yaklaşık 4 dakika ızgarada kızartılır. Kikkoman ballı Teriyaki barbekü sos ile glaze edebilirsiniz. Ananas pişer pişmez bitmez lokma büyüklüğünde parçalara doğranır.
- Yeşil salata bir tabağa yerleştirilir; ceviz, ızgara Hellim peyniri ve ananas eklenir. Üzerine filizler, ayçekirdeği ve dressing sos serpilir ve hemen servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
20 dakika
Hazırlanma zamanı:
20 dakika
Malzemeler 2 porsiyon
- 220 g Hellim peyniri
- 1/3 ananas
- Bir avuç ceviz
- 2 avuç yeşil salata veya dilediğiniz taze filiz çeşidi
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil, rendelenmiş
- 1 tatlı kaşığı bal
- Kikkoman Ponzu Limonlu
- Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Bir avuç taze nane
- Ayçekirdeği
- Zeytinyağı
- İsteğe bağlı: çilek veya başka meyve
- Ananasın glaze edilmesi için Kikkoman ballı Teriyaki barbekü sos