Ara
filtre
Izgara Hellim Peyniri ve Ananaslı Salata
Bookmark
154 / 289

Izgara Hellim Peyniri ve Ananaslı Salata

Hazırlanma zamanı: 20 dakika

Malzemeler 2 porsiyon

Hazırlık

  1.  
  2. Hellim peyniri dilimlenir. Ananas soyulur, sapı çıkartılır, dilimler halinde kesilir. Rendelenmiş zencefil, bal, 1 yemek kaşığı soya sosu, 2 yemek kaşığı ponzu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve kıyılmış nane bir kapta karıştırılır.
  3. Peynir ızgaraya yerleştirilir ve dış kısmı kızarana kadar yaklaşık 3 dakika ızgarada pişirilir. Her iki tarafta ızgarada kızartılır ve bu sırada üzerine biraz zeytinyağı ve ponzu serpiştirilir. Peynir dilimleri pişer pişmez küçük küpler halinde kesilir.
  4. Aynı zamanda ananas dilimleri de her iki taraftan yaklaşık 4 dakika ızgarada kızartılır. Kikkoman ballı Teriyaki barbekü sos ile glaze edebilirsiniz. Ananas pişer pişmez bitmez lokma büyüklüğünde parçalara doğranır.
  5. Yeşil salata bir tabağa yerleştirilir; ceviz, ızgara Hellim peyniri ve ananas eklenir. Üzerine filizler, ayçekirdeği ve dressing sos serpilir ve hemen servis yapılır.
  6.  

Malzemeler 2 porsiyon