
Izgara Cevapcici
Malzemeler 4 porsiyon
- 1 kg kıyma (karışık kuzu ve dana veya tavuk)
- 50-100 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı füme biber tozu
- Bir avuç taze kişniş, ince doğranmış
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
İsteğe bağlı: glaze etmek için kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos
Hazırlık
- Kırmızı soğan çok ince doğranır ve etle karıştırılır, diğer baharatlar eklenir, iyice karıştırılır ve yaklaşık 30 dakika bir kenarda bekletilir.
- Oval köfteler şekillendirilir ve ızgarada güzelce pişirilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 1 kg kıyma (karışık kuzu ve dana veya tavuk)
- 50-100 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı füme biber tozu
- Bir avuç taze kişniş, ince doğranmış
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
İsteğe bağlı: glaze etmek için kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos