
Etli Lahanalı Japon Mücveri (Okonomiyaki)

Malzemeler 4 porsiyon
- 125 g buğday unu
- 250 ml balık bulyon / dashi
- 1 yumurta
- 100 g beyaz lahana
- 1 yeşil soğan
- 100 g ince dilimlenmiş domuz eti şeritleri
- 3-4 dal frenk soğanı
- biraz hardal
- biraz Kikkoman Suşi Sos
- biraz mayonez
- 2 yemek kaşığı salata yağı
Hazırlık
Lahana ve taze soğan, 2-3 cm büyüklüğünde parçalara doğranır. Frenk soğanı ince doğranır. Et, 3-4 cm'lik parçalar halinde kesilir. Bulyon, yumurta ve buğday unuyla karıştırılır, lahana ve taze soğan ilave edilir. Bir tavada yağ ısıtılır; küçük mücverler oluşturulup orta ateşte kızartılır. Her mücverin üzerine bir dilim et koyulur. Mücver çevrilir ve et kızartılır. Tekrar çevrilip, kızartma tamamlanır. Mayonez, suşi sosu ve hardal ile süslenip pembe zencefil şeritleri, frenk soğanı veya palamut balık gevreğiyle süslenir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 125 g buğday unu
- 250 ml balık bulyon / dashi
- 1 yumurta
- 100 g beyaz lahana
- 1 yeşil soğan
- 100 g ince dilimlenmiş domuz eti şeritleri
- 3-4 dal frenk soğanı
- biraz hardal
- biraz Kikkoman Suşi Sos
- biraz mayonez
- 2 yemek kaşığı salata yağı