Teriyaki soslu karidesli, kremalı biber ve domates çorbası

toplam süre 45 dak.
10 dak. hazırlık süresi
10 dak. marine süresi
25 dak. pişme süresi

Bu pürüzsüz çorba tarifini yapmak çok basit ve son derece lezzetli. Renkli taze kırmızı biberler ve domatesle yapılan bu tarif, sağlıklı bir öğle yemeği veya akşam yemeği davetinizde başlangıç için ideal. Teriyaki sosunda bekletilerek lezzetlendirilen karidesler bu tarifi çok daha özel hale getiriyor. Vegan veya vejetaryenler tarifi karides eklemeden yapabilir.

Malzemeler

2 porsiyon
3 
kırmızı biber
3 
sulu domates
1 yemek kaşığı
doğranmış acı biber
1 
diş sarımsak
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
400 ml
sebze suyu
1 ½ yemek kaşığı
 ¼ tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı
doğranmış taze fesleğen

Servis için

150 gr
çiğ karides
2 yemek kaşığı
60 gr
köy biberi (veya kabak)
1 tatlı kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
doğranmış taze fesleğen
1 yemek kaşığı
doğranmış taze acı biber
Besin değerleri (porsiyon başı): 1696 kJ  /  405 kcal
21,2 gr Yağ
26 gr Protein
26,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Bir tencerede küp doğranmış biberleri, acı biberleri, domatesleri ve doğranmış sarımsağı zeytinyağı ile kavurun. Sebze suyunu içine dökün, Kikkoman soya sosu (veya Kikkoman Ponzu) ile lezzetlendirin ve 20 dakika pişirin.

Adım 2

Çorba pişmek üzereyken temizlenmiş karideslerin üzerini Kikkoman Teriyaki Marine ile kaplayın ve tavada veya ızgarada pişirin. Köy biberlerini veya dilimlediğiniz kabakları zeytinyağında kızartın ve üzerine fesleğen ile pul biber dökün.

Adım 3

Çorbayı pürüzsüz hale gelene kadar blender ile karıştırın, karabiber ve taze fesleğenle çeşnilendirin. Pişirdiğiniz karides ve köy biberleriyle servis edin.

Recept-ID: 1038

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Bir tencerede küp doğranmış biberleri, acı biberleri, domatesleri ve doğranmış sarımsağı zeytinyağı ile kavurun. Sebze suyunu içine dökün, Kikkoman soya sosu (veya Kikkoman Ponzu) ile lezzetlendirin ve 20 dakika pişirin.

Çorba pişmek üzereyken temizlenmiş karideslerin üzerini Kikkoman Teriyaki Marine ile kaplayın ve tavada veya ızgarada pişirin. Köy biberlerini veya dilimlediğiniz kabakları zeytinyağında kızartın ve üzerine fesleğen ile pul biber dökün.

Çorbayı pürüzsüz hale gelene kadar blender ile karıştırın, karabiber ve taze fesleğenle çeşnilendirin. Pişirdiğiniz karides ve köy biberleriyle servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.