Mor Lahana ve Havuç Salatalı Baharatlı Balık Burger

toplam süre 75 dak.
5 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi
60 dak. marine süresi

Akşam yemeğinde sofrayı şahlandıracak bir balık burger tarifiyle karşınızdayız. Kıtır kıtır mor lahana ve havucun yanında Kimchi sosu ile hafif bir acı dokunuşu. Tabii ki acıyla aranız yoksa sosu kullanmasanız da olur.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
kılçıksız tatlı su çipurası (tilapia) filetosu (veya başka bir beyaz etli balık)
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tutam
granül sarımsak
 ½ tatlı kaşığı
2 
adet burger ekmeği
1 tatlı kaşığı
tereyağı
Birkaç marul yaprağı
4 
dilim domates
50 gr
mor lahana
50 gr
havuç
3 tatlı kaşığı
limon suyu
1 tutam
tuz

Sosu için:

40 gr
süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı
İngiliz hardalı
1 tatlı kaşığı
Dijon hardalı
Besin değerleri (porsiyon başı): 1570 kJ  /  375 kcal
13,7 gr Yağ
24,2 gr Protein
38,1 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2 tatlı kaşığı Kikkoman Soya Sosu, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu bir kasede karıştırın, ardından balığı ekleyin, üzerine granül sarımsak serpin ve karıştırın. 60 dakika boyunca buzdolabında bekletin.

Adım 2

O esnada mor lahanayı doğrayın ve 2 tatlı kaşığı limon suyu döküp tuz serptikten sonra 30-40 dakika kadar beklemeye bırakın.

Adım 3

Havucu ince şeritler halinde (varsa jülyen soyucu kullanabilirsiniz) kesin. Bir kaseye alın ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı Kikkoman Soya Sosu ekleyin.

Adım 4

Kalan zeytinyağını kızartma tavasında ısıtın ve marine olmuş balık dilimlerini  her iki tarafı da kahverengileşene kadar kızartın.

Adım 5

Burger ekmeklerini ortadan ikiye kesin. Tereyağını bir kızartma tavasında ısıttıktan sonra ekmeklerin iç kısımlarını tereyağında kavurun.

Adım 6

Sos için bir kapta süzme yoğurdu, İngiliz hardalını ve Dijon hardalını karıştırın.

Adım 7

Sosu, ekmeğin altta kalacak parçasının üstüne sürün, üstüne önce marul yapraklarını, sonra balığı, domates dilimlerini, mor lahanayı ve havucu ekleyin. Ekmeğin üstünü kapattıktan sonra burgerleriniz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1145

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 tatlı kaşığı Kikkoman Soya Sosu, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu bir kasede karıştırın, ardından balığı ekleyin, üzerine granül sarımsak serpin ve karıştırın. 60 dakika boyunca buzdolabında bekletin.

O esnada mor lahanayı doğrayın ve 2 tatlı kaşığı limon suyu döküp tuz serptikten sonra 30-40 dakika kadar beklemeye bırakın.

Havucu ince şeritler halinde (varsa jülyen soyucu kullanabilirsiniz) kesin. Bir kaseye alın ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı Kikkoman Soya Sosu ekleyin.

Kalan zeytinyağını kızartma tavasında ısıtın ve marine olmuş balık dilimlerini  her iki tarafı da kahverengileşene kadar kızartın.

Burger ekmeklerini ortadan ikiye kesin. Tereyağını bir kızartma tavasında ısıttıktan sonra ekmeklerin iç kısımlarını tereyağında kavurun.

Sos için bir kapta süzme yoğurdu, İngiliz hardalını ve Dijon hardalını karıştırın.

Sosu, ekmeğin altta kalacak parçasının üstüne sürün, üstüne önce marul yapraklarını, sonra balığı, domates dilimlerini, mor lahanayı ve havucu ekleyin. Ekmeğin üstünü kapattıktan sonra burgerleriniz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.