

Mor Lahana ve Havuç Salatalı Baharatlı Balık Burger
Akşam yemeğinde sofrayı şahlandıracak bir balık burger tarifiyle karşınızdayız. Kıtır kıtır mor lahana ve havucun yanında Kimchi sosu ile hafif bir acı dokunuşu. Tabii ki acıyla aranız yoksa sosu kullanmasanız da olur.
Malzemeler
Sosu için:
Hazırlanış
Adım 1
2 tatlı kaşığı Kikkoman Soya Sosu, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu bir kasede karıştırın, ardından balığı ekleyin, üzerine granül sarımsak serpin ve karıştırın. 60 dakika boyunca buzdolabında bekletin.
Adım 2
O esnada mor lahanayı doğrayın ve 2 tatlı kaşığı limon suyu döküp tuz serptikten sonra 30-40 dakika kadar beklemeye bırakın.
Adım 3
Havucu ince şeritler halinde (varsa jülyen soyucu kullanabilirsiniz) kesin. Bir kaseye alın ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı Kikkoman Soya Sosu ekleyin.
Adım 4
Kalan zeytinyağını kızartma tavasında ısıtın ve marine olmuş balık dilimlerini her iki tarafı da kahverengileşene kadar kızartın.
Adım 5
Burger ekmeklerini ortadan ikiye kesin. Tereyağını bir kızartma tavasında ısıttıktan sonra ekmeklerin iç kısımlarını tereyağında kavurun.
Adım 6
Sos için bir kapta süzme yoğurdu, İngiliz hardalını ve Dijon hardalını karıştırın.
Adım 7
Sosu, ekmeğin altta kalacak parçasının üstüne sürün, üstüne önce marul yapraklarını, sonra balığı, domates dilimlerini, mor lahanayı ve havucu ekleyin. Ekmeğin üstünü kapattıktan sonra burgerleriniz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Recept-ID: 1145
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet