Taze soğanlı ponzu soslu tavuk
Taze soğanlı ponzu soslu tavuk

Taze soğanlı ponzu soslu tavuk

toplam süre15 dak.
5 dak.hazırlık süresi
10 dak.pişme süresi

Sporcular için mükemmel bir yemek: Egzersiz sonrası toparlanma için ponzu sosu ve protein zengini tavuk. İster pilavla yiyin ister bira ya da şarapla bu Asya mezesinin tadını çıkarın.

Malzemeler

2 porsiyon
300 gr
tavuk göğsü
4 yemek kaşığı
patates nişastası
4 yemek kaşığı
kızartma yağı

Ponzu sosu:

1 
taze soğan
6 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı
şeker
 ½ tatlı kaşığı
rende zencefil

Süsleme için:

Biraz marul, körpe ıspanak ya da kişniş
Biber iplikleri

Hazırlanış

Adım 1

1  taze soğan – 6 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu2 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı şeker –  ½ tatlı kaşığı rende zencefil

Taze soğanı yıkayın ve doğrayın. Zencefili soyun ve rendeleyin. Ardından tüm malzemeleri karıştırın.

Adım 2

300 gr tavuk göğsü – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu4 yemek kaşığı patates nişastası – 4 yemek kaşığı kızartma yağı

Tavuk göğsünü 3-4 santimlik küpler halinde kesin. Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce’la lezzetlendirin ve her tarafını patates nişastasıyla eşit şekilde kaplayın. Tamamen pişene kadar yağda 5 dakika kadar kızartın. Son 3 dakika, yemeğin kapağını kapatın.

Adım 3

Birinci adımda hazırlanan ponzu sosu – Marul, körpe ıspanak veya kişniş – Biber iplikleri

Tavuğu bir tabağa alın ve ilk adımda yaptığınız ponzu sosunu üzerine dökün. Marul, körpe ıspanak veya kişnişle süsleyin. Tercihinize göre biber iplikleri de ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1299

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 taze soğan – 6 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu2 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı şeker – ½ tatlı kaşığı rende zencefil

Taze soğanı yıkayın ve doğrayın. Zencefili soyun ve rendeleyin. Ardından tüm malzemeleri karıştırın.

300 gr tavuk göğsü – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu4 yemek kaşığı patates nişastası – 4 yemek kaşığı kızartma yağı

Tavuk göğsünü 3-4 santimlik küpler halinde kesin. Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce’la lezzetlendirin ve her tarafını patates nişastasıyla eşit şekilde kaplayın. Tamamen pişene kadar yağda 5 dakika kadar kızartın. Son 3 dakika, yemeğin kapağını kapatın.

Birinci adımda hazırlanan ponzu sosu – Marul, körpe ıspanak veya kişniş – Biber iplikleri

Tavuğu bir tabağa alın ve ilk adımda yaptığınız ponzu sosunu üzerine dökün. Marul, körpe ıspanak veya kişnişle süsleyin. Tercihinize göre biber iplikleri de ekleyebilirsiniz.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.