

Taze soğanlı ponzu soslu tavuk
Sporcular için mükemmel bir yemek: Egzersiz sonrası toparlanma için ponzu sosu ve protein zengini tavuk. İster pilavla yiyin ister bira ya da şarapla bu Asya mezesinin tadını çıkarın.
Hazırlanış
Adım 1

1 taze soğan – 6 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı şeker – ½ tatlı kaşığı rende zencefil
Taze soğanı yıkayın ve doğrayın. Zencefili soyun ve rendeleyin. Ardından tüm malzemeleri karıştırın.
Adım 2

300 gr tavuk göğsü – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 4 yemek kaşığı patates nişastası – 4 yemek kaşığı kızartma yağı
Tavuk göğsünü 3-4 santimlik küpler halinde kesin. Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce’la lezzetlendirin ve her tarafını patates nişastasıyla eşit şekilde kaplayın. Tamamen pişene kadar yağda 5 dakika kadar kızartın. Son 3 dakika, yemeğin kapağını kapatın.
Adım 3

Birinci adımda hazırlanan ponzu sosu – Marul, körpe ıspanak veya kişniş – Biber iplikleri
Tavuğu bir tabağa alın ve ilk adımda yaptığınız ponzu sosunu üzerine dökün. Marul, körpe ıspanak veya kişnişle süsleyin. Tercihinize göre biber iplikleri de ekleyebilirsiniz.
Recept-ID: 1299
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet