Tatlı mısır ikilisi: Teriyaki ve soya tereyağı soslu kaburga
Teriyaki ve soya tereyağında marine edilmiş kaburga mısırla yazın tadını çıkarmaya hazır olun! Taze kişniş, tuzlu çıtır badem, kırmızı biber ve aromatik susamlarla lezzetlendirebileceğiniz mükemmel bir atıştırmalık.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
4 adet önceden pişirilmiş mısır koçanı – 1 diş ezilmiş sarımsak – 1 cm ince doğranmış zencefil – 2 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine – 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu – ½ tatlı kaşığı tütsülenmiş (füme) tatlı biber sosu – 1 diş ezilmiş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ tatlı kaşığı limon suyu – 20 gr erimiş tereyağ
Mısır koçanlarını uzunlamasına dörde bölün. Teriyaki sosu için sarımsakları zencefil, Kikkoman Teriyaki Marinade, akçaağaç şurubu ve toz kırmızı biberle karıştırın. Soya sosu ve tereyağı sosu için diğer malzemeleri karıştırın.
Adım 2
Fırını önceden 200 °C'ye ısıtın. Mısırları pişirme kâğıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yayın, yarısını teriyaki sosuyla, diğer yarısını da soya sosu ve tereyağı sosuyla kaplayın. 10-15 dakika kadar pişirin.
Adım 3
1 adet halka halka doğranmış kırmızı biber – 20 gr doğranmış tuzlu badem – 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş – 1 yemek kaşığı mayonez – 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam – ½ doğranmış nori yaprağı – 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydonozv
Soğuyan kaburga mısırların üzerine biber, badem ve kişniş serpin. Ardından mayonezle süsleyin ve kalan malzemeleri de serpin. Leziz kaburga mısırların tadını dışarıda da çıkarabilmek için birkaç tanesini yanınıza alın!
Recept-ID: 1286
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet