Sucuklu Baharatlı Siyah Fasulye çorbası

toplam süre 20 dak.
5 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Bu zengin ve sağlıklı çorba tarifi Meksika'nın lezzetlerinden ilham aldı. Sucuk ve kırmızı toz biberin sıcak, tütsülenmiş bir lezzet kattığı bu çorbayı çıtır Tortilla parçalarıyla tüketebilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
 ½ 
soğan
1 
adet kırmızı biber
100 gr
sucuk
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 
diş sarımsak
1 tatlı kaşığı
toz kırmızı biber (acı veya orta)
 ¼ tatlı kaşığı
toz kişniş
 ¼ tatlı kaşığı
toz kimyon
500 ml
sebze suyu
100 ml
domates püresi
1 
konserve siyah fasulye (400 gr)
2 yemek kaşığı
doğranmış taze kişniş

Servis için

Avokado
30 gr
Cheddar peyniri
2 
küçük Tortilla (60 gr)
Besin değerleri (porsiyon başı): 3345 kJ  /  799 kcal
37,2 gr Yağ
41,3 gr Protein
76,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Soğan ve biberi küp küp doğrayın ve sucuğu dilimleyin. Bunları bir tencerede zeytinyağında kavurun. Soğan yumuşadığında ve sucuğun rengi kahverengiye döndüğünde tüm baharatları, ince doğranmış sarımsağı ve yıkayıp suyunu süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin.

Adım 2

Sebze suyunu ve domates püresini içine dökün, Kikkoman soya sosu (veya Ponzu) ve doğranmış kişniş ile lezzetlendirerek 15 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda çorbanın 1/3'ünü (sucuksuz) bir blendera alın ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.  Ardından tekrar tencereye dökün ve dikkatlice karıştırarak birleştirin.   

Adım 3

Tortilla'ları üçgen şeklinde kesin ve kuru bir tavada çıtır hale getirin.

Adım 4

Çorbayı kaselere alın ve avokado dilimi, rendelenmiş Cheddar peyniri ve Tortilla parçalarıyla servis edin.

Recept-ID: 1042

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Soğan ve biberi küp küp doğrayın ve sucuğu dilimleyin. Bunları bir tencerede zeytinyağında kavurun. Soğan yumuşadığında ve sucuğun rengi kahverengiye döndüğünde tüm baharatları, ince doğranmış sarımsağı ve yıkayıp suyunu süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin.

Sebze suyunu ve domates püresini içine dökün, Kikkoman soya sosu (veya Ponzu) ve doğranmış kişniş ile lezzetlendirerek 15 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda çorbanın 1/3'ünü (sucuksuz) bir blendera alın ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.  Ardından tekrar tencereye dökün ve dikkatlice karıştırarak birleştirin.   

Tortilla'ları üçgen şeklinde kesin ve kuru bir tavada çıtır hale getirin.

Çorbayı kaselere alın ve avokado dilimi, rendelenmiş Cheddar peyniri ve Tortilla parçalarıyla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.