Sebzeli ve Burratalı Kuskus

toplam süre 50 dak.
10 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi
10 dak. marine süresi

Bu sefer besleyici ve doyurucu bir vejetaryen tarifle karşınızdayız. Fırınlandıktan sonra limonlu ve naneli bir marinasyondan geçen kök sebzeler, yumuşak burrata peyniriyle beraber tat ve kokulardan oluşan eşsiz bir şölenle sofralarınızda ana yemek olarak yerini alıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
kuskus
1 
adet salatalık
1 
adet domates (büyük)
200 gr
mini havuç
200 gr
yer elması
200 gr
kırmızı pancar
100 gr
turp
1 
adet kırmızı soğan
 ½ 
Yarım baş sarımsak
9 yemek kaşığı
zeytin yağı
 ½ 
Limon suyu (yarım limon)
 ½ tatlı kaşığı
karabiber
1 yemek kaşığı
bal
80 gr
doğranmış taze nane

Ek olarak:

120 gr
burrata peyniri
 ½ 
Tane nar (yarım nar)
 ½ demet
maydanoz
Besin değerleri (porsiyon başı): 4061 kJ  /  917 kcal
46 gr Yağ
23 gr Protein
100 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr kuskus – 1  salatalık – 1  adet domates (büyük)

Kuskusu büyük bir kâseye dökün ve üzerini yaklaşık 1 cm geçecek kadar kaynar su ekleyin. Ağzını kapatıp 5 dakika bekletin. Salatalık ve domatesi küp küp doğrayın ve kuskusa ekleyip karıştırın.

Adım 2

200 gr mini havuç – 200 gr yer elması – 200 gr kırmızı pancar – 100 gr turp – 1  adet kırmızı soğan –  ½  Yarım baş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Sebzeleri yıkayın, soyun ve doğrayın. Sarımsakla beraber fırın tepsisine yayın ve üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirin. Yumuşayana ve altın rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.

Adım 3

7 yemek kaşığı zeytin yağı –  ½  Limon suyu (yarım limon) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı bal – 80 gr doğranmış taze nane

Büyük bir kâsenin içinde zeytin yağı, limon suyu, soya sosu, karabiber, bal ve naneyi karıştırın. Pişmiş sarımsağı çatal yardımıyla ezin ve diğer sebzelerle beraber kâseye ekleyin. Sonrasında kâsedekileri marine olması için 10 dakika kadar bekletin.

Adım 4

120 gr burrata peyniri –  ½  Tane nar (yarım nar) –  ½ demet maydanoz

Burrata peynirini tabağa yerleştirin. Kuskusu ve pişmiş sebzeleri üzerine dökün. Marinasyonun kalanını tabağın üzerine serpiştirin. Nar taneleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun!

Marine işlemi genelde pişirmeden önce yapılır ancak bu tarifte sebzeleri pişirdikten sonra marine ediyoruz. Böylece marinasyon pişen sebzelerde daha belirgin bir tat bırakıyor.

Recept-ID: 1152

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr kuskus – 1  salatalık – 1  adet domates (büyük)

Kuskusu büyük bir kâseye dökün ve üzerini yaklaşık 1 cm geçecek kadar kaynar su ekleyin. Ağzını kapatıp 5 dakika bekletin. Salatalık ve domatesi küp küp doğrayın ve kuskusa ekleyip karıştırın.

200 gr mini havuç – 200 gr yer elması – 200 gr kırmızı pancar – 100 gr turp – 1  adet kırmızı soğan –  ½  Yarım baş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Sebzeleri yıkayın, soyun ve doğrayın. Sarımsakla beraber fırın tepsisine yayın ve üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirin. Yumuşayana ve altın rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.

7 yemek kaşığı zeytin yağı –  ½  Limon suyu (yarım limon) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı bal – 80 gr doğranmış taze nane

Büyük bir kâsenin içinde zeytin yağı, limon suyu, soya sosu, karabiber, bal ve naneyi karıştırın. Pişmiş sarımsağı çatal yardımıyla ezin ve diğer sebzelerle beraber kâseye ekleyin. Sonrasında kâsedekileri marine olması için 10 dakika kadar bekletin.

120 gr burrata peyniri –  ½  Tane nar (yarım nar) –  ½ demet maydanoz

Burrata peynirini tabağa yerleştirin. Kuskusu ve pişmiş sebzeleri üzerine dökün. Marinasyonun kalanını tabağın üzerine serpiştirin. Nar taneleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun!

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.