Portakallı Ters Yüz Kek

toplam süre 50 dak.
10 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi

Bal, soya sosu ve portakal kabuğu rendesinin tatlı karışımıyla, alt kısmına (sonradan üstü olacak) pişmiş elma ve pikan cevizi dizilmiş enfes bir portakallı kek. Keki ters çevirdiğinizde karamelize olan bu kısım üstte kalır ve her lokmanızda ağzınızda dağılarak lezzetini ortaya koyar.

Malzemeler

8 porsiyon
2 
adet elma
80 gr
pikan cevizi
4 ½ yemek kaşığı
bal
1 ½ yemek kaşığı
1 
adet portakal (kabuğunu rendelemek için)
150 gr
buğday unu
70 gr
yulaf unu
50 gr
toz şeker
1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
 ½ tatlı kaşığı
karbonat
Yarım tatlı kaşığı karbonat
150 ml
portakal suyu
50 gr
krema
90 ml
kanola yağı
1 
adet yumurta
Besin değerleri (porsiyon başı): 1699 kJ  /  406 kcal
22 gr Yağ
7 gr Protein
45 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2  adet elma – 80 gr pikan cevizi – 4 ½ yemek kaşığı bal – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1  adet portakal (kabuğunu rendelemek için)

Ocağı 180 dereceye ısıtın. Elmaları yarım ay şeklinde dilimleyin. Pikan cevizlerini bal, soya sosu ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırın. Sonrasında pikan cevizlerini elmalarla beraber, içine fırın kâğıdı açılmış (yaklaşık 18 cm çapında) düz bir kek kalıbının dibine dizin.

Adım 2

150 gr buğday unu – 70 gr yulaf unu – 50 gr toz şeker – 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – Yarım tatlı kaşığı karbonat – 150 ml portakal suyu – 50 gr krema – 90 ml kanola yağı – 1  adet yumurta

Katı malzemeleri bir kapta, sıvı malzemeleri bir başka kapta karıştırın. Sonrasında her iki kabın içeriğini karıştırın ve kek kalıbına dökün. Keki önceden ısıttığınız fırına yerleştirin ve 35-40 dakika kadar pişirin. (Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz olmuştur.)

Adım 3

Keki sıcak olmayan bir fırın teli üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan alın ve ters bir şekilde bir tabağa yerleştirin. Fırın kağıdını yavaşça kekten ayırın. Arzu ettiğiniz boyutta dilimlerle servis yapın. Afiyet olsun!

Püf noktası:

Krema yerine süzme yoğurt veya 50 ml portakal suyu kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1165

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2  adet elma – 80 gr pikan cevizi – 4 ½ yemek kaşığı bal – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1  adet portakal (kabuğunu rendelemek için)

Ocağı 180 dereceye ısıtın. Elmaları yarım ay şeklinde dilimleyin. Pikan cevizlerini bal, soya sosu ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırın. Sonrasında pikan cevizlerini elmalarla beraber, içine fırın kâğıdı açılmış (yaklaşık 18 cm çapında) düz bir kek kalıbının dibine dizin.

150 gr buğday unu – 70 gr yulaf unu – 50 gr toz şeker – 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – Yarım tatlı kaşığı karbonat – 150 ml portakal suyu – 50 gr krema – 90 ml kanola yağı – 1  adet yumurta

Katı malzemeleri bir kapta, sıvı malzemeleri bir başka kapta karıştırın. Sonrasında her iki kabın içeriğini karıştırın ve kek kalıbına dökün. Keki önceden ısıttığınız fırına yerleştirin ve 35-40 dakika kadar pişirin. (Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz olmuştur.)

Keki sıcak olmayan bir fırın teli üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan alın ve ters bir şekilde bir tabağa yerleştirin. Fırın kağıdını yavaşça kekten ayırın. Arzu ettiğiniz boyutta dilimlerle servis yapın. Afiyet olsun!

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.