

Portakallı Ters Yüz Kek
Bal, soya sosu ve portakal kabuğu rendesinin tatlı karışımıyla, alt kısmına (sonradan üstü olacak) pişmiş elma ve pikan cevizi dizilmiş enfes bir portakallı kek. Keki ters çevirdiğinizde karamelize olan bu kısım üstte kalır ve her lokmanızda ağzınızda dağılarak lezzetini ortaya koyar.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

2 adet elma – 80 gr pikan cevizi – 4,5 yemek kaşığı bal – 1,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 adet portakal (kabuğunu rendelemek için)
Ocağı 180 dereceye ısıtın. Elmaları yarım ay şeklinde dilimleyin. Pikan cevizlerini bal, soya sosu ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırın. Sonrasında pikan cevizlerini elmalarla beraber, içine fırın kâğıdı açılmış (yaklaşık 18 cm çapında) düz bir kek kalıbının dibine dizin.
Adım 2

150 gr buğday unu – 70 gr yulaf unu – 50 gr toz şeker – 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – Yarım tatlı kaşığı karbonat – 150 ml portakal suyu – 50 gr krema – 90 ml kanola yağı – 1 adet yumurta
Katı malzemeleri bir kapta, sıvı malzemeleri bir başka kapta karıştırın. Sonrasında her iki kabın içeriğini karıştırın ve kek kalıbına dökün. Keki önceden ısıttığınız fırına yerleştirin ve 35-40 dakika kadar pişirin. (Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz olmuştur.)
Adım 3

Keki sıcak olmayan bir fırın teli üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan alın ve ters bir şekilde bir tabağa yerleştirin. Fırın kağıdını yavaşça kekten ayırın. Arzu ettiğiniz boyutta dilimlerle servis yapın. Afiyet olsun!
Püf noktası:
Krema yerine süzme yoğurt veya 50 ml portakal suyu kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1165
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet