Mirin ile sıcak tavuk ve bal kabağı salatası
Fırında pişirilmiş bal kabağı veya sakız kabak parçaları, çeri domates, mini hıyar ve çıtır çıtır maruldan yapılan pratik salata. Terbiyeli kızarmış tavuk şeritleri, Kikkoman Mirin ve kızarmış susam yağı sosu.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Fırını üst/alt ayarını açarak önceden 200°C'ye ısıtın (konveksiyonlu fırında 180°C). Bal kabağını yıkayın, 2 cm büyüklüğünde küpler şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı, biberiye, 1 yemek kaşığı soya soyu, karabiber ve 2 yemek kaşığı Mirin ile karıştırın. Bal kabağı karışımını pişirme kabına veya küçük bir pişirme kağıdına yayın ve önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
Adım 2
Terbiye için kalan zeytinyağı, 2 yemek kaşığı soya sosu, kekik, karabiber ve 3 yemek kaşığı Mirin'i karıştırın. Tavuğu terbiyeleyin ve kısa süre buzdolabında bekletin.
Adım 3
Domates ve hıyarları yıkayın, domatesleri ikiye, hıyarları ince şeritlere bölün. Marulu yıkayıp kurutma aletinde çevirerek kurutun.
Adım 4
Sos için hardal, susam yağı, limon suyu, kalan soya sosu ve karabiberi karıştırıp Mirin ile çeşnilendirin.
Adım 5
Tavuğu yapışmaz tavada kızıl kahverengi olana kadar 5-8 dakika kızartın.
Adım 6
Sakız kabak, domates, hıyar ve sıcak tavuğu tabağa koyup ve üzerine sosu ekleyerek servis edin.
Püf noktası
Sakız kabak yerine közlenmiş dolmalık biber parçaları kullanabilirsiniz.
Vejetaryen seçenek olarak tavuk yerine vegan közlenmiş çubuklar veya tofu kullanabilirsiniz.
Yanında közlenmiş bal kabağı veya ay çekirdeği servis edin.
Recept-ID: 1033
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet