Meyve esintili matcha’lı cheesecake
Meyve esintili matcha’lı cheesecake

Meyve esintili matcha’lı cheesecake

toplam süre415 dak.
15 dak.hazırlık süresi
40 dak.pişme süresi
360 dak.soğuma süresi

Zengin bisküvi dolgulu tabanı, kuru meyve ve matcha yeşil çay aromasıyla lezzeti arşa çıkaran bu cheesecake, hem orijinal hem de tadına doyulmaz bir tarif.

Malzemeler

2 porsiyon

Kek tabanı:

120 gr
kakaolu bisküvi
70 gr
tereyağ

Cheesecake:

250 gr
krem peynir
1 yemek kaşığı
matcha çayı
60 gr
pudra şekeri
40 gr
buğday unu
1 tatlı kaşığı
limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı
portakal kabuğu rendesi
1 
yumurta
120 ml
ekşi krema
20 gr
kuru üzüm
20 gr
kuru kızılcık
20 gr
kuru kayısı

Süslemek için:

20 gr
tuzlu badem
Besin değerleri (porsiyon başı):5497 kJ / 1313 kcal
85 grYağ
21 grProtein
115 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

120 gr kakaolu bisküvi – 70 gr tereyağ

Tereyağını eritin ve bisküvileri de ekleyerek mutfak robotunda karıştırın. Ardından 18 cm çapında bir kalıba yerleştirin. Buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

Adım 2

250 gr krem peynir – 1 yemek kaşığı matcha çayı – 60 gr pudra şekeri – 40 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi – 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi – 1  yumurta – 120 ml ekşi krema – 20 gr kuru üzüm – 20 gr kuru kızılcık – 20 gr kuru kayısı – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Krem peyniri, matcha çayı, pudra şekeri, buğday unu, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, yumurta ve ekşi kremayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ardından küçük küçük doğradığınız kuru meyveleri ekleyin. Kikkoman Soy Sauce ile lezzetlendirin.

Adım 3

20 gr tuzlu badem

2. adımdaki karışımı ilk adımda dolapta beklettiğiniz kek tabanına dökün ve 160 °C’de yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Ardından buzdolabında 6 saat dinlendirin. 

Dilimleyerek servis yaparken, son olarak tuzlu bademlerle süsleyin.

Recept-ID: 1362

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

120 gr kakaolu bisküvi – 70 gr tereyağ

Tereyağını eritin ve bisküvileri de ekleyerek mutfak robotunda karıştırın. Ardından 18 cm çapında bir kalıba yerleştirin. Buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

250 gr krem peynir – 1 yemek kaşığı matcha çayı – 60 gr pudra şekeri – 40 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi – 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi – 1 yumurta – 120 ml ekşi krema – 20 gr kuru üzüm – 20 gr kuru kızılcık – 20 gr kuru kayısı – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Krem peyniri, matcha çayı, pudra şekeri, buğday unu, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, yumurta ve ekşi kremayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ardından küçük küçük doğradığınız kuru meyveleri ekleyin. Kikkoman Soy Sauce ile lezzetlendirin.

20 gr tuzlu badem

2. adımdaki karışımı ilk adımda dolapta beklettiğiniz kek tabanına dökün ve 160 °C’de yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Ardından buzdolabında 6 saat dinlendirin. 

Dilimleyerek servis yaparken, son olarak tuzlu bademlerle süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.