Meyve esintili matcha’lı cheesecake
Zengin bisküvi dolgulu tabanı, kuru meyve ve matcha yeşil çay aromasıyla lezzeti arşa çıkaran bu cheesecake, hem orijinal hem de tadına doyulmaz bir tarif.
Malzemeler
Kek tabanı:
Cheesecake:
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1
120 gr kakaolu bisküvi – 70 gr tereyağ
Tereyağını eritin ve bisküvileri de ekleyerek mutfak robotunda karıştırın. Ardından 18 cm çapında bir kalıba yerleştirin. Buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
Adım 2
250 gr krem peynir – 1 yemek kaşığı matcha çayı – 60 gr pudra şekeri – 40 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi – 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi – 1 yumurta – 120 ml ekşi krema – 20 gr kuru üzüm – 20 gr kuru kızılcık – 20 gr kuru kayısı – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Krem peyniri, matcha çayı, pudra şekeri, buğday unu, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, yumurta ve ekşi kremayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ardından küçük küçük doğradığınız kuru meyveleri ekleyin. Kikkoman Soy Sauce ile lezzetlendirin.
Adım 3
20 gr tuzlu badem
2. adımdaki karışımı ilk adımda dolapta beklettiğiniz kek tabanına dökün ve 160 °C’de yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Ardından buzdolabında 6 saat dinlendirin.
Dilimleyerek servis yaparken, son olarak tuzlu bademlerle süsleyin.
Recept-ID: 1362
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet