Maça soslu çıtır elma lokmaları
Tatlı ve baharatlı lezzetlerle dolu bu tarçın kokulu elmalı çöreklerle sonbaharın büyüsünü yaşayın. Tempura yapılmış elmalar, kadifemsi maça sosuyla buluştu. Dışı çıtır, içi yumuşacık!
Hazırlanış
Adım 1
150 gr tempura unu – 150 ml maden suyu – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Hamur için gerekli malzemeleri güzelce karıştırın ve bir kenara koyun.
Adım 2
100 gr doğal yoğurt – 100 gr ekşi krema – 1 tatlı kaşığı Maça çayı – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı vanilya özütü – 1 yemek kaşığı bal
Sos için tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Adım 3
2 elma – 1 tatlı kaşığı tarçın – 1 tutam kakule – 300 ml kızartma yağı
Elmaları soyun, 8 parçaya kesin ve baharatları üzerine serpiştirin. Elma parçalarını hazırlamış olduğunuz hamurla kaplayıp, kızgın yağda 3-5 dakika altın rengi oluncaya kadar kızartın.
Kızaran parçaları bir kasede sosla birlikte servis edin.
Recept-ID: 1375
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet