Maça soslu çıtır elma lokmaları
Maça soslu çıtır elma lokmaları

Maça soslu çıtır elma lokmaları

5 1 oy
toplam süre20 dak.
10 dak.pişme süresi
10 dak.hazırlık süresi

Tatlı ve baharatlı lezzetlerle dolu bu tarçın kokulu elmalı çöreklerle sonbaharın büyüsünü yaşayın. Tempura yapılmış elmalar, kadifemsi maça sosuyla buluştu. Dışı çıtır, içi yumuşacık!

Malzemeler

2 porsiyon

Kek:

150 gr
tempura unu
150 ml
maden suyu

Sos:

100 gr
doğal yoğurt
100 gr
ekşi krema
1 tatlı kaşığı
Maça çayı
1 yemek kaşığı
limon suyu
1 tatlı kaşığı
vanilya özütü
1 yemek kaşığı
bal

Ek olarak:

2 
elma
1 tatlı kaşığı
tarçın
1 tutam
kakule
300 ml
kızartma yağı
Besin değerleri (porsiyon başı):2675 kJ / 639 kcal
37,4 grYağ
14 grProtein
60,8 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr tempura unu – 150 ml maden suyu – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Hamur için gerekli malzemeleri güzelce karıştırın ve bir kenara koyun. 

Adım 2

100 gr doğal yoğurt – 100 gr ekşi krema – 1 tatlı kaşığı Maça çayı – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı vanilya özütü – 1 yemek kaşığı bal

Sos için tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Adım 3

2  elma – 1 tatlı kaşığı tarçın – 1 tutam kakule – 300 ml kızartma yağı

Elmaları soyun, 8 parçaya kesin ve baharatları üzerine serpiştirin. Elma parçalarını hazırlamış olduğunuz hamurla kaplayıp, kızgın yağda 3-5 dakika altın rengi oluncaya kadar kızartın. 
 
Kızaran parçaları bir kasede sosla birlikte servis edin.

Recept-ID: 1375

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr tempura unu – 150 ml maden suyu – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Hamur için gerekli malzemeleri güzelce karıştırın ve bir kenara koyun. 

100 gr doğal yoğurt – 100 gr ekşi krema – 1 tatlı kaşığı Maça çayı – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı vanilya özütü – 1 yemek kaşığı bal

Sos için tüm malzemeleri iyice karıştırın.

2 elma – 1 tatlı kaşığı tarçın – 1 tutam kakule – 300 ml kızartma yağı

Elmaları soyun, 8 parçaya kesin ve baharatları üzerine serpiştirin. Elma parçalarını hazırlamış olduğunuz hamurla kaplayıp, kızgın yağda 3-5 dakika altın rengi oluncaya kadar kızartın. 
 
Kızaran parçaları bir kasede sosla birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.