Lezzet dolu bir füzyon: Kırmızı biberli, sarımsaklı, tuzlu karamelli patlamış mısır
Bağımlılık yaratacak bu patlamış tarifiyle lezzet patlaması yaşamaya hazır mısınız? Kırmızı biber ve sarımsakla ya da baştan çıkaran karamel ve soya sosuyla lezzetlendirilmiş benzersiz bir atıştırmalık. Film geceleri için yaratılmış!
Hazırlanış
Adım 1
3 yemek kaşığı kolza yağı – 100 gr cin mısır
Kolza yağını kalın tabanlı bir tavada ısıtın. Mısır tanelerini ekleyin ve tavanın kapağını kapatın. Mısırların tamamı patladığında onları iki kaseye bölün.
Adım 2
2 yemek kaşığı tereyağ – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ tatlı kaşığı sarımsak tozu – ½ tatlı kaşığı kırmızı biber tozu – ¼ tatlı kaşığı kırmızı pul biber – 1 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri (tercihe bağlı olarak)
Hazırlık (ekşi seçenek):
Tereyağını bir tencerede eritin, ardından Kikkoman Soy Sauce ve baharatları (sarımsak, biber ve kırmızı pul biber) ekleyin. Karışımı patlamış mısır kaselerinden birinin üzerine dökün, Parmesan peynirini ekleyin ve patlamış mısırın baharatlarla kaplanması için iyice karıştırın.
Adım 3
50 ml su – 150 gr şeker – 2 yemek kaşığı tereyağ – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Hazırlık (tatlı tuzlu seçenek):
Karameli hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencereye dökün. Karıştırmadan çözünene kadar ısıtın. Şekeri eşit şekilde dağıtmak için tavayı yavaşça çevirin. Altın rengi olunca tereyağı ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyin. Karıştırın ve diğer patlamış mısır kasesinin üzerine dökün.
Adım 4
Karamelli patlamış mısırı yağlı kağıtla kaplı büyük bir fırın tepsisine yayın. Sertleşmesini bekleyin, ardından parçalara ayırın ve kaseye geri koyun.
Her iki patlamış mısır tarifini de atıştırmalık olarak yanınızda bulundurabilir, pikniklerinizi renklendirebilirsiniz!
Recept-ID: 1285
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet