Kerevizli, Portakallı, Pestolu Kuzu Marulu Salatası

toplam süre 12 dak.
10 dak. hazırlık süresi
2 dak. pişme süresi

Kuzu marulunun yumuşaklığı, sulu portakal ve çıtır kereviz; hepsi bir arada renkli ve sağlıklı bir vejetaryen salatada.

Malzemeler

100 gr
kuzu marulu
3 
adet kereviz sapı
2 
adet kan portakalı
1 yemek kaşığı
ay çekirdeği içi

Pesto Sosu

1 demet
fesleğen
60 ml
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
limon suyu
1 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
ay çekirdeği içi
1 tutam
Karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı): 2080 kJ  /  497 kcal
37,4 gr Yağ
9,8 gr Protein
29,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Ay çekirdeklerinin hepsini tavada kavurun.

Adım 2

Fesleğeni temizleyin diğer bütün pesto malzemeleri ile beraber blenderdan geçirin.

Adım 3

Kereviz saplarını ince dilimlere ayırın ve portakalı kabuğu ve zarından ayırarak dilimleyin. Kuzu marulunu temizleyin ve diğer malzemelerle beraber bir kâseye alın.

Adım 4

Üzerine pesto sosunu dökün ve ay çekirdeği içi serperek süsleyin. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1137

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Ay çekirdeklerinin hepsini tavada kavurun.

Fesleğeni temizleyin diğer bütün pesto malzemeleri ile beraber blenderdan geçirin.

Kereviz saplarını ince dilimlere ayırın ve portakalı kabuğu ve zarından ayırarak dilimleyin. Kuzu marulunu temizleyin ve diğer malzemelerle beraber bir kâseye alın.

Üzerine pesto sosunu dökün ve ay çekirdeği içi serperek süsleyin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.