Hollanda usulü elmalı ve cevizli kolay mini krep
Kikkoman Mirin (pişirme şarabı) ile tatlandırılmış, fırında üzeri kızarana kadar pişirilen ve karamelize edilmiş elma parçaları ve cevizlerle süslenerek servis edilen kabarık krep hamuru.
Hazırlanış
Adım 1
Fırını üst/alt ayarını açarak önceden 200°C'ye ısıtın (konveksiyon fırınında 180°C). Fırında kullanıma uygun geniş bir tavayı veya yuvarlak pişirme kabını (28-30 cm çap) fırına koyarak önceden ısıtın. Hamuru, ancak fırın istenen dereceye ulaştığında hazırlayın.
Adım 2
Yumurtaları şeker, un, süt ve 4 yemek kaşığı pişirme şarabıyla çırparak pürüzsüz bir hamur elde edin ve yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
Adım 3
Sıcak kabı fırından çıkarırken dikkat edin, tereyağı ekleyin, kısa süre erimesini bekleyin ve yayın. Sıvı hamuru kaba dökün ve hemen, ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Hamur kabarır ancak tekrar söner.
Adım 4
Elmaların kabuklarını soyun, dörde bölün, çekirdeğini çıkarın ve ince ince doğrayın. Cevizleri önceden ısıtılmış tavada kızıl kahverengi olana kadar kızartın. Vanilya tohumlarını, elmaları ve kalan Mirin'i ekleyin ve hafif karamelize olana kadar yaklaşık 5 dakika boyunca kızartın.
Adım 5
Krepin bulunduğu kabı fırından çıkarın, elmalı cevizli karışımı ortasına dökerek servis edin.
Püf noktası
Vanilyalı dondurma veya sosla servis edilebilir.
Elma yerine armut, kayısı, erik vb. kullanabilirsiniz.
Üzerine pudra şeker ve tarçın serperek servis edin.
Krepin daha da kabarık olmasını istiyorsanız yumurtaları ayırın, yumurta beyazlarını katılaşana kadar çırpın ve ardından hamura dikkatlice yedirin.
Hollanda usulü mini krepler Yorkshire pudingine benzer ancak tatlı olarak servis edilir
Recept-ID: 1029
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet