Elmalı pancarlı kış strudel’i
Japon mutfağından esintiler taşıyan elmalı ve pancarlı bu leziz strudel ile kış soğuklarını geride bırakın! Kök sebzelerin tatlı lezzetlerle buluştuğu bu tarif içinizi ısıtacak.
Hazırlanış
Adım 1
30 ml kolza yağı – 150 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi – 30 ml su
Tüm malzemeleri, yağın yarısını kullanacak şekilde hamur haline gelene kadar 10 dakika boyunca elle yoğurun ya da 3 dakika mutfak robotuyla karıştırın. Bu işlemden sonra, hamuru bir kaba alın ve kalan yağla üzerini kaplayın. Üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin.
Adım 2
1 pişmiş pancar – 1 elma – 40 gr kuru üzüm – 40 gr tereyağ – 40 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tutam tarçın – 1 tutam kakule – 1 yemek kaşığı vanilya özütü – 1 tatlı kaşığı zencefil – 40 gr irmik
Pancarı rendeleyin. Elmayı yıkayın ve ince ince doğrayın. Tereyağını eritin. Elma ve kuru üzümleri ekleyerek 10 dakika pişirin.
Ayrı bir kapta Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, Kikkoman Soy Sauce, tarçın, kakule, vanilya özütü ve doğranmış zencefili karıştırın. Son olarak pişirdiğiniz meyvelere irmiği ve pancarı ekleyin.
Adım 3
1 yumurta
Yumurtayı çırpın. İlk adımdaki hamuru ince bir şekilde açın. 2. adımdaki iç dolguyu üzerine yayın, hamuru katlayın ve son olarak çırptığınız yumurtayı üzerine sürün. 190 °C’de 30 dakika pişirin.
Adım 4
20 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 60 ml bal – 30 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 20 ml sake
Malzemeleri tavaya alın ve 5 dakika pişirin. Strudel’i bir porsiyonda iki tane olacak şekilde dörde bölün. Bir porsiyon strudel’i tabağa alın ve üzerine sosu dökün.
Recept-ID: 1377
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet