Elmalı pancarlı kış strudel’i
Elmalı pancarlı kış strudel’i

Elmalı pancarlı kış strudel’i

toplam süre85 dak.
15 dak.hazırlık süresi
40 dak.pişme süresi
30 dak.mayalanma süresi

Japon mutfağından esintiler taşıyan elmalı ve pancarlı bu leziz strudel ile kış soğuklarını geride bırakın! Kök sebzelerin tatlı lezzetlerle buluştuğu bu tarif içinizi ısıtacak.

Malzemeler

2 porsiyon

Kek:

30 ml
kolza yağı
150 gr
buğday unu
1 tatlı kaşığı
pirinç sirkesi
30 ml
su
1 
yumurta

İç dolgu:

40 gr
tereyağ
40 gr
irmik
1 
elma
1 
pişmiş pancar
1 tutam
tarçın
1 yemek kaşığı
vanilya özütü
1 tutam
kakule
40 gr
kuru üzüm
1 tatlı kaşığı
zencefil

Sos:

60 ml
bal
20 ml
sake
Besin değerleri (porsiyon başı):4048 kJ / 967 kcal
38,7 grYağ
20 grProtein
134,9 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

30 ml kolza yağı – 150 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi – 30 ml su

Tüm malzemeleri, yağın yarısını kullanacak şekilde hamur haline gelene kadar 10 dakika boyunca elle yoğurun ya da 3 dakika mutfak robotuyla karıştırın. Bu işlemden sonra, hamuru bir kaba alın ve kalan yağla üzerini kaplayın. Üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin.

Adım 2

1  pişmiş pancar – 1  elma – 40 gr kuru üzüm – 40 gr tereyağ – 40 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tutam tarçın – 1 tutam kakule – 1 yemek kaşığı vanilya özütü – 1 tatlı kaşığı zencefil – 40 gr irmik

Pancarı rendeleyin. Elmayı yıkayın ve ince ince doğrayın. Tereyağını eritin. Elma ve kuru üzümleri ekleyerek 10 dakika pişirin.
Ayrı bir kapta Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, Kikkoman Soy Sauce, tarçın, kakule, vanilya özütü ve doğranmış zencefili karıştırın. Son olarak pişirdiğiniz meyvelere irmiği ve pancarı ekleyin.

Adım 3

1  yumurta

Yumurtayı çırpın. İlk adımdaki hamuru ince bir şekilde açın. 2. adımdaki iç dolguyu üzerine yayın, hamuru katlayın ve son olarak çırptığınız yumurtayı üzerine sürün. 190 °C’de 30 dakika pişirin.

Adım 4

20 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu60 ml bal – 30 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu20 ml sake

Malzemeleri tavaya alın ve 5 dakika pişirin. Strudel’i bir porsiyonda iki tane olacak şekilde dörde bölün. Bir porsiyon strudel’i tabağa alın ve üzerine sosu dökün.

Recept-ID: 1377

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

30 ml kolza yağı – 150 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi – 30 ml su

Tüm malzemeleri, yağın yarısını kullanacak şekilde hamur haline gelene kadar 10 dakika boyunca elle yoğurun ya da 3 dakika mutfak robotuyla karıştırın. Bu işlemden sonra, hamuru bir kaba alın ve kalan yağla üzerini kaplayın. Üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin.

1 pişmiş pancar – 1 elma – 40 gr kuru üzüm – 40 gr tereyağ – 40 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tutam tarçın – 1 tutam kakule – 1 yemek kaşığı vanilya özütü – 1 tatlı kaşığı zencefil – 40 gr irmik

Pancarı rendeleyin. Elmayı yıkayın ve ince ince doğrayın. Tereyağını eritin. Elma ve kuru üzümleri ekleyerek 10 dakika pişirin.
Ayrı bir kapta Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, Kikkoman Soy Sauce, tarçın, kakule, vanilya özütü ve doğranmış zencefili karıştırın. Son olarak pişirdiğiniz meyvelere irmiği ve pancarı ekleyin.

1 yumurta

Yumurtayı çırpın. İlk adımdaki hamuru ince bir şekilde açın. 2. adımdaki iç dolguyu üzerine yayın, hamuru katlayın ve son olarak çırptığınız yumurtayı üzerine sürün. 190 °C’de 30 dakika pişirin.

20 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu60 ml bal – 30 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu20 ml sake

Malzemeleri tavaya alın ve 5 dakika pişirin. Strudel’i bir porsiyonda iki tane olacak şekilde dörde bölün. Bir porsiyon strudel’i tabağa alın ve üzerine sosu dökün.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.