Çıtır pastırma ve mısır patlağı ile mantar çorbası
Çıtır pastırma ve mısır patlağı ile mantar çorbası

Çıtır pastırma ve mısır patlağı ile mantar çorbası

4,3 6 oy
toplam süre 30 dak.
5 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi

Bu doyurucu mantar çorbası tarifi size bir kase içinde rahatlık sunacak. Çıtır pastırma, mısır patlağı ve taze yeşillikler kolaylıkla yapacağınız bu tarife lezzet ve doku katacak. Yaban turpu ve Jalapeno biberlerinin verdiği acılık, soğuk günlerde içinizi ısıtacak

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
Bolet (veya Kantarel) mantarı
 ½ 
soğan
2 
diş sarımsak
30 gr
tereyağı
700 ml
sebze suyu
 ¼ tatlı kaşığı
zerdeçal
 ¼ tatlı kaşığı
karabiber
1 yemek kaşığı
ekşi krema
1 tatlı kaşığı
yaban turpu

Servis için

50 gr
tütsülenmiş pastırma dilimi
20 gr
mısır patlağı
1 yemek kaşığı
taze maydanoz
1 yemek kaşığı
taze dereotu
1 yemek kaşığı
doğranmış acı Jalapeno biberi
Besin değerleri (porsiyon başı):1.543 kJ / 369 kcal
30,2 grYağ
10,2 grProtein
16,3 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Mantarları temizleyin ve dilimleyin. Bir tencerede mantarları soğan ve ince doğranmış sarımsakla birlikte tereyağında kavurun. Sebze suyunu içine dökün, zerdeçal ve karabiberle çeşnilendirin ve 20 dakika pişirin. Ekşi kremayı yaban turpu ve Kikkoman soya sosuyla karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin.

Adım 2

Pastırma dilimlerini parlak kahverengi renge dönene ve çıtır hale gelene kadar tavada veya ızgarada pişirin.

Adım 3

Çorbayı pastırma dilimleri, mısır patlağı, maydanoz, dereotu ve Jalapeno biberleriyle birlikte servis edin

Recept-ID: 1041

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Mantarları temizleyin ve dilimleyin. Bir tencerede mantarları soğan ve ince doğranmış sarımsakla birlikte tereyağında kavurun. Sebze suyunu içine dökün, zerdeçal ve karabiberle çeşnilendirin ve 20 dakika pişirin. Ekşi kremayı yaban turpu ve Kikkoman soya sosuyla karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin.

Pastırma dilimlerini parlak kahverengi renge dönene ve çıtır hale gelene kadar tavada veya ızgarada pişirin.

Çorbayı pastırma dilimleri, mısır patlağı, maydanoz, dereotu ve Jalapeno biberleriyle birlikte servis edin

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.