![Asya usulü bonfile](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/9/9/csm_959-recipe-page-asian-steak_mobile_bd03c67bf6.webp)
![Asya usulü bonfile](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/5/1/csm_959-recipe-page-asian-steak_desktop_7409641cbe.webp)
Asya usulü bonfile
Marine edilmiş Asya usulü bonfileyi ızgarada pişirmeyi deneyin Kikkoman ile ızgarada mükemmel bir şekilde pişirilen Asya usulü bonfile. Asya esintili marine edilmiş dana bonfile. Acı ve baharatlı aromasıyla Kikkoman soya sosu, kusursuz dengeli bir lezzeti misafirlerinize sunmanızı sağlayacak.
Hazırlanış
Adım 1
Acı biberi yıkayın, tohumlarını çıkarın ve ince kıyın. Sarımsakları soyup ezin ve bir kasede Kikkoman soya sosu, tatlı kırmızı şarap, bal ve sambal oelek (acı sos) ile karıştırın.
Adım 2
Bonfileleri kaseye ekleyip marinenin tamamıyla kaplamasını sağlatın. Buzdolabında uzun süre veya bir gece dinlendirip marine edin.
Adım 3
Bonfileleri marine sostan çıkarıp kurulayın ve tuzla tatlandırın. Yaklaşık 1½ dakika ızgarada doğrudan yüksek ateşte pişirin. Hoş bir ızgara deseni oluşması için 90 derece çevirin. 1½ dakika daha pişirin. Sonra bonfileleri alt üst edip diğer taraflarını da ızgarada pişirin.
Adım 4
Bonfileleri ızgaranın orta sıcaklıktaki pişirme alanına yerleştirip 5-10 dakika daha pişirin. Böylece suları ete işleyecek, bonfileler yumuşayacaktır. Etin iç sıcaklığı ideal olarak 50° - 55°C arası olmalıdır
Kendi sambal oelek acı sosunuzu hazırlayın:
- 200 gr acı kırmızı biberi yıkayın ve tohumlarını çıkarmadan ince kıyın. Doğranmış acı biberlerin beşini ayırın.
- Kalan acı biberleri 100 ml su ile bir tencerede yaklaşık 8 dakika pişirin, sonra kevgire alıp suyunu süzün.
- Çiğ ve pişmiş acı biberleri püre haline getirin, sonra 1 tatlı kaşığı yağ ve limon suyu, esmer şeker, beyaz üzüm sirkesi ve tuz ekleyip karıştırın.
Recept-ID: 959
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet