Aromalı Levrek Dolması
Aromalı Levrek Dolması

Aromalı Levrek Dolması

toplam süre50 dak.
10 dak.hazırlık süresi
40 dak.pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
200 gr
basmati pirinci
1 yemek kaşığı
fıstık yağı
1 
adet kırmızı acı biber, ince doğranmış
4 
adet ince doğranmış taze soğan
25 gr
hindistan cevizi kreması
3 yemek kaşığı
taze kişniş, ince doğranmış
1 
misket limonu suyu
2 
adet bütün levrek, içi ayıklanmış ve temizlenmiş

Sos için:

1 yemek kaşığı
susam
1 
adet kırmızı acı biber
2 yemek kaşığı
pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı
susam yağı
1 yemek kaşığı
fıstık yağı
1 
İnce rendelenmiş limon kabuğu ve 1 misket limonu suyu
2 cm
parça taze zencefil, soyulmuş ve ince rendelenmiş
Besin değerleri (porsiyon başı):3496 kJ / 835 kcal
34 grYağ

Hazırlanış

Adım 1

Fırın önceden 200°C'ye ısıtılır, gazlı fırın ayarı 6 olmalı. Pirinç, paketin üzerindeki talimatlara göre haşlandıktan sonra soğuk suyla durulanır ve suyu süzülür.

Adım 2

Yağ geniş bir tavada ısıtılır, acı biber ve taze soğanı ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir. Haşlanmış pirinç, soya sosu, hindistan cevizi kreması, kişniş ve misket limonu suyu eklenir. Hepsi iyice karışana kadar pişirilir ve bir dakika karıştırılır.

Adım 3

Levrek, hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirilir. Balık etine 3 tane kesik atılır. Balığın içine pilav doldurulur. Gerekirse iplikle bağlanır. Folyo ile örtülür ve 15 dakika fırında pişirilir. Folyo çıkarılır ve tekrar fırına koyulur. 15 dakika da pişirme tamamlanır.

Adım 4

Balık fırından çıkarılır ve birkaç dakika dinlendirilir.

Adım 5

Susam tohumları küçük bir tavaya alınır ve kavrulur. Gözlerinizi susamdan ayırmayın, çünkü çok çabuk yanabilir. Kalan malzemeler eklenir ve kaynatılır. Sos, balığın üzerine dökülür ve hemen pak choi, yeşil fasulye, kabak ve havuç şeritleri gibi çeşitli sebzelerle servis edilir.

Recept-ID: 345

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fırın önceden 200°C'ye ısıtılır, gazlı fırın ayarı 6 olmalı. Pirinç, paketin üzerindeki talimatlara göre haşlandıktan sonra soğuk suyla durulanır ve suyu süzülür.

Yağ geniş bir tavada ısıtılır, acı biber ve taze soğanı ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir. Haşlanmış pirinç, soya sosu, hindistan cevizi kreması, kişniş ve misket limonu suyu eklenir. Hepsi iyice karışana kadar pişirilir ve bir dakika karıştırılır.

Levrek, hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirilir. Balık etine 3 tane kesik atılır. Balığın içine pilav doldurulur. Gerekirse iplikle bağlanır. Folyo ile örtülür ve 15 dakika fırında pişirilir. Folyo çıkarılır ve tekrar fırına koyulur. 15 dakika da pişirme tamamlanır.

Balık fırından çıkarılır ve birkaç dakika dinlendirilir.

Susam tohumları küçük bir tavaya alınır ve kavrulur. Gözlerinizi susamdan ayırmayın, çünkü çok çabuk yanabilir. Kalan malzemeler eklenir ve kaynatılır. Sos, balığın üzerine dökülür ve hemen pak choi, yeşil fasulye, kabak ve havuç şeritleri gibi çeşitli sebzelerle servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.