Aromalı Levrek Dolması
Malzemeler
Sos için:
Hazırlanış
Adım 1
Fırın önceden 200°C'ye ısıtılır, gazlı fırın ayarı 6 olmalı. Pirinç, paketin üzerindeki talimatlara göre haşlandıktan sonra soğuk suyla durulanır ve suyu süzülür.
Adım 2
Yağ geniş bir tavada ısıtılır, acı biber ve taze soğanı ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir. Haşlanmış pirinç, soya sosu, hindistan cevizi kreması, kişniş ve misket limonu suyu eklenir. Hepsi iyice karışana kadar pişirilir ve bir dakika karıştırılır.
Adım 3
Levrek, hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirilir. Balık etine 3 tane kesik atılır. Balığın içine pilav doldurulur. Gerekirse iplikle bağlanır. Folyo ile örtülür ve 15 dakika fırında pişirilir. Folyo çıkarılır ve tekrar fırına koyulur. 15 dakika da pişirme tamamlanır.
Adım 4
Balık fırından çıkarılır ve birkaç dakika dinlendirilir.
Adım 5
Susam tohumları küçük bir tavaya alınır ve kavrulur. Gözlerinizi susamdan ayırmayın, çünkü çok çabuk yanabilir. Kalan malzemeler eklenir ve kaynatılır. Sos, balığın üzerine dökülür ve hemen pak choi, yeşil fasulye, kabak ve havuç şeritleri gibi çeşitli sebzelerle servis edilir.
Recept-ID: 345
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet