

2 malzemeli çok kolay mango sorbe
Bu mango sorbe o kadar kolay ve ferahlatıcı ki dondurma makinesine ihtiyacınız yok. Kikkoman Mirin ile püre haline getirilmiş ve tatlı Mirin içinde marine edilmiş küp mangolarla servis edilen olgun, hoş kokulu mango.
Hazırlanış
Adım 1
Mirin'i 100 ml suyla kaynama noktasına getirin, yaklaşık 5 dakika boyunca kaynatarak şurup kıvamına getirin ve soğumaya bırakın.
Adım 2
Mangonun kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkarın ve küp küp doğrayın. Mangonun ¼'ünü küçük küpler halinde doğrayın ve 1 yemek kaşığı Mirin ile karıştırın.
Adım 3
Mangonun kalanını Mirin şurubu ve püreyle karıştırın.
Adım 4
Mango püresini sığ bir kaba dökün ve en az 12 saat veya bir gece dondurucuda bekletin. Ara sıra karıştırın. İsterseniz karışımı bir dondurma makinesinde dondurabilirsiniz.
Adım 5
Naneyi yıkayıp hafifçe kurulayın.
Adım 6
Sorbenin hafifçe çözünmesini bekleyin, marine edilmiş mango küpleri ve naneyle istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Püf noktası
Mango yerine papaya veya kivi kullanabilirsiniz.
Sorbeyi kokteyl kadehlerine doldurup üzerine köpüklü şarap veya Prosecco ekleyin.
Recept-ID: 1034
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet