Barbekü sezonu alev alev, Kikkoman da öyle. Artık mükemmel barbekü baharatını aramayı bırakabilirsiniz. Aradığınız şeyi buldunuz. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, tüm dünya mutfağı tarifleri için uyumludur. Marinelerde veya sofralarınızda baharat olarak kullanabilirsiniz. Balık ve et mi? Izgara sebze mi? Belki de lezzetli salatalar ve soslar mı? Barbekü yemeklerinizin lezzetini mükemmel şekilde artıracaktır. O hâlde ateşi yakın ve ızgara tariflerimizi okuyun!

Umami hakkında her şey

Çok özel bir lezzet deneyiminin hayalini mi kuruyorsunuz? Barbekünüze farklı lezzetleri davet etmek ister misiniz? Dünyanın farklı yerlerinden gelen çeşitli lezzetler arasındaki gizli bağlantı: umami! Beşinci tat duyusu, tadı dengeler ve pek çok yiyeceğin lezzetini artırır. Belirli bir tadı olmamasına rağmen lezzeti artırır, en iyi dokunuşu ve harika bir aromayı garanti eder. Kulağa harika geliyor değil mi? Şimdi sizi üç umami silahşor ile tanıştıralım:
Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu - zengin umami kalitesi sayesinde her türlü barbekü yemeklerinde denemeye değer.
Kikkoman Teriyaki Marine - sizi tatlı ve tuzlu bir lezzetle mutlu eder ve ızgara yiyeceklere özel bir lezzet boyutu katar.
Kikkoman Ponzu Limonlu - soya sosunu narenciye aromasıyla lezzetli bir şekilde birleştirir ve taptaze bir lezzet patlaması sağlar.

Etle tanışalım

Son derece yumuşak, sulu ve lezzetli bir et hayal edin. Marinelerimizi denediğinizde hayaliniz gerçek olabilir. Marinasyon sayesinde tatlar etin içine işler ve lezzeti zenginleştirir. Marineler ayrıca balık ve sebzelerin tadını da yoğunlaştırır. Şimdi Kikkoman’ın ızgara et lezzetleri için neden mükemmel bir arkadaş olduğunu okuyalım.

Barbeküde Oryantal Tatlı Ekşi Soslu Kaburgalar - ortaya lezzetli bir tat sunarlar

Balık cennetinde gibi hissedin

Denizde çok balık var derler. Biz diyoruz ki: Barbekü sezonunda denemeniz gereken birçok lezzetli balık tarifi var. Barbeküde pişirilen balıkların tadı nefistir, özellikle de pişirmeden önce marine eder ve servis etmeden önce de Kikkoman sosları sürerseniz. Soya sosu, Teriyaki marine ya da Ponzu Limonlu? Deneyin ve tadınızı bulun. Yeni başlayanlar için, bu iki lezzetli fikre odaklanalım.

Barbeküde Baharatlı Yoğurt Marineli Morina Fileto - Ilık yaz akşamları bu tarife çok uygun

Daha hafif bir cennete hoş geldiniz: salatalar hakkında her şey

Ağır soslara veda edin ve daha hafif ama yine de lezzetli olan sos ve salata çeşitlerine merhaba deyin. İster vejetaryen olun ister etle çok da aranız olmasın; Kikkoman size özel yaratıcı tarif fikirleri sunuyor. Izgarayla ne tür bir salata mükemmel gider? Çıtır çıtır, renkli ve taptaze; bu nitelikler her barbekü ziyafetinin olmazsa olmazıdır.
Fikirlerimiz sadece ızgara et veya balığı tamamlamakla kalmayacak. Yaratıcı ve taptaze baharatlar sayesinde eşsiz lezzetleri bir an olsun dillerden düşmeyecek. Yemeklerinizin her barbekü partisinin yıldızı olmasını ister misiniz? Kikkoman’ı davet edin ve tarifleri uygulayın.

Mango ve Havuç Salatası - Büyülü tatlar bahçesi

Tereyağı ile her şey daha lezzetli

Fransız mutfağının temel kuralı, tereyağı ile her şeyin daha lezzetli olmasıdır. Bu felsefe özellikle barbekülerde uygulanmalıdır. Soya sosu, baharatlar ve tereyağı mükemmel bir üçlü oluşturur ve her ızgara yemeğini tamamlar: et, balık veya sebze. Bu yüzden bu yıldızı bol baharatlı tereyağı ile hazırlamak için 10 dakikanız olduğundan emin olun.

Artık lezzetli bir barbekü hakkında her şeyi biliyorsunuz, o yüzden ızgarayı ekstra bir hevesle ateşleyelim. Partinizi Kikkoman ile tatlandırın ve lezzetli sonuçların tadını çıkarın. Bize güvenin, yemeğinizin artmayacağından emin olabilirsiniz.

Soya Soslu ve Otlu Barbeküde Tereyağı - Büyülü tatlar bahçesi

Izgara ipuçları ve püf noktaları

  1. Izgaranıza ısınması için yeterli zamanı verin. Izgarayı uygun şekilde önceden ısıtın. Alev alev olmalı! Önceden ısıtma daha iyi tadı ve kabuğun kızarmasını garantiler, yiyeceklerin ızgaraya yapışmasını önler.
     
  2. Etin ısınmasına izin verin. Biftekleri ızgaraya koymadan 20-30 dakika önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında bekletin. Izgaraya konduğu sırada oda sıcaklığından biraz soğuk olan etin pişmesi daha kısa sürer. Sonuç? Mükemmel az orta pişmiş biftek.
     
  3. Lezzetin öne çıkmasını sağlayın. Lezzeti ortaya çıkarmak için yemekleri bolca baharatlayın. Tuzu azaltmak istiyorsanız Kikkoman Doğal Fermente Az Tuzlu Soya Sosunu deneyin. %43 daha az tuz içerir ancak eşsiz tuzlu tadı yerli yerindedir!
     
  4. Karamelize etmeyi deneyin. Izgara yiyecekleri kızarmış tadı nedeniyle seviyoruz. Bu yüzden yemeği sadece bir kez çevirin, sabırlı olun ve tatlı marineler deneyin. En lezzetli karamelizasyonun anahtarı Ballı Teriyaki Barbekü Sos’tur.
     
  5. Baharatları dengeleyin. Çok mu tatlı? Çok mu acı? Çok mu tuzlu? Ekşi tat harika bir denge sağlar. Asitler, sosu taze ve lezzetli hâle getirir. Biraz limon sıkabilir veya soya sosu ile narenciye aromasının lezzetli birleşimi olan Ponzu Limonlu’yu deneyebilirsiniz.
‘Umami’ ne anlama geliyor?

Umami kelimesi, Japoncada ‘lezzetli’ veya ‘tuzlu’ anlamına gelen umai sıfatının, ‘öz’ anlamına gelen mi ile birleşimidir.

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.