Yoğun Bitter Çikolatalı Mus
Yoğun Bitter Çikolatalı Mus

Yoğun Bitter Çikolatalı Mus

toplam süre20 dak.
20 dak.hazırlık süresi

Bitter çikolata sayesinde hem hafif hem yoğun. Bir damla Kikkoman Soya Sosu fazladan umami derinliği katar. Mus dediğin böyle olmalı.

Malzemeler

4 porsiyon
180 gr
bitter çikolata (yaklaşık %53 kakao)
3 yemek kaşığı
şeker
 ½ 
vanilya çubuğu
 ½ 
rendelenmiş portakal kabuğu
2 
yumurta
150 ml
krem şanti

Servis için

4 yemek kaşığı
krem şanti
250 gr
frambuaz
100 gr
bitter çikolata
Besin değerleri (porsiyon başı):2515 kJ / 604 kcal
39,1 grYağ
11,3 grProtein
49,9 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıp orta boy iki metal kaseye koyun. Yumurta beyazının kıvam alabilmesi için koyduğunuz kabın temiz olmasına dikkat edin.

Adım 2

Çikolatayı doğrayıp ısıya dayanıklı kasede benmari usulü eritin.

Adım 3

Bu sırada başka bir kasede kremayı neredeyse katı süslemeler yapacak kadar çırpın, ardından yumurta beyazını oldukça sert süslemeler olacak şekilde çırpın. 

Adım 4

Şimdi yumurta sarılarını şeker, sıyrılmış vanilya çubuğu çekirdekleri, portakal kabuğu rendesi ve Kikkoman soya sosuyla karışım hafif yoğun kıvam alana kadar benmari usulü karıştırın. 

Adım 5

Karışımı ocaktan alın ve sertleşen yumurta beyazları, çikolata ve kremayı art arda hızlıca kıvırın. 

Adım 6

Bu karışımı çok büyük olmayan bir kaseye dökün ve en az 60 dakika bekletin.

Adım 7

Servis etmeden önce her bir çikolatalı musun üzerine bir parça krem şanti koyun ve frambuaz ve bitter çikolata parçacıklarıyla süsleyin.

Recept-ID: 1077

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıp orta boy iki metal kaseye koyun. Yumurta beyazının kıvam alabilmesi için koyduğunuz kabın temiz olmasına dikkat edin.

Çikolatayı doğrayıp ısıya dayanıklı kasede benmari usulü eritin.

Bu sırada başka bir kasede kremayı neredeyse katı süslemeler yapacak kadar çırpın, ardından yumurta beyazını oldukça sert süslemeler olacak şekilde çırpın. 

Şimdi yumurta sarılarını şeker, sıyrılmış vanilya çubuğu çekirdekleri, portakal kabuğu rendesi ve Kikkoman soya sosuyla karışım hafif yoğun kıvam alana kadar benmari usulü karıştırın. 

Karışımı ocaktan alın ve sertleşen yumurta beyazları, çikolata ve kremayı art arda hızlıca kıvırın. 

Bu karışımı çok büyük olmayan bir kaseye dökün ve en az 60 dakika bekletin.

Servis etmeden önce her bir çikolatalı musun üzerine bir parça krem şanti koyun ve frambuaz ve bitter çikolata parçacıklarıyla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.