Yoğun Bitter Çikolatalı Mus
Bitter çikolata sayesinde hem hafif hem yoğun. Bir damla Kikkoman Soya Sosu fazladan umami derinliği katar. Mus dediğin böyle olmalı.
Hazırlanış
Adım 1
Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıp orta boy iki metal kaseye koyun. Yumurta beyazının kıvam alabilmesi için koyduğunuz kabın temiz olmasına dikkat edin.
Adım 2
Çikolatayı doğrayıp ısıya dayanıklı kasede benmari usulü eritin.
Adım 3
Bu sırada başka bir kasede kremayı neredeyse katı süslemeler yapacak kadar çırpın, ardından yumurta beyazını oldukça sert süslemeler olacak şekilde çırpın.
Adım 4
Şimdi yumurta sarılarını şeker, sıyrılmış vanilya çubuğu çekirdekleri, portakal kabuğu rendesi ve Kikkoman soya sosuyla karışım hafif yoğun kıvam alana kadar benmari usulü karıştırın.
Adım 5
Karışımı ocaktan alın ve sertleşen yumurta beyazları, çikolata ve kremayı art arda hızlıca kıvırın.
Adım 6
Bu karışımı çok büyük olmayan bir kaseye dökün ve en az 60 dakika bekletin.
Adım 7
Servis etmeden önce her bir çikolatalı musun üzerine bir parça krem şanti koyun ve frambuaz ve bitter çikolata parçacıklarıyla süsleyin.
Recept-ID: 1077
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet