

Turna Yemişli, Karamelli, Fındıklı ve Bal Kabaklı Cheesecake
Tam tahıllı cookie ile hazırlanmış bal kabaklı kabarık bir cheesecake üstüne bir de karamel eklendikten sonra elbette ki çok lezzetli olacaktır. Kekimizin hafif tuzlu sofistike lezzetinin ardında büyülü bir malzeme yatıyor: soya sosu.
Malzemeler
Kek Hamuru İçin
Cheesecake İçi İçin
Karamel İçin
Ek olarak
Hazırlanış
Adım 1

150 gr tam tahıllı kurabiye/bisküvi – 30 gr erimiş tereyağı – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Kurabiyeleri ufalayın, erimiş tereyağı ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı pişirme kâğıdı serilmiş bir kek kalıbına yayın ve 10 dakika kadar fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya alın.
Adım 2

100 gr beyaz çikolata – 40 gr tereyağı – 700 gr süzme cottage cheese (alternatif olarak lor peyniri kullanabilirsiniz) – 3 adet yumurta – 150 gr balkabağı püresi
Çikolata ve tereyağını iki katlı bir tencerede ya da benmari usulü ile kaynar suyun içinde tuttuğunuz bir tencerede eritin. Eridikten sonra soğumaya bırakın. Peyniri yumurta ve balkabağı püresi ile karıştırın.
Adım 3

2 yemek kaşığı kurutulmuş turna yemişi
Tereyağıyla erimiş çikolatayı ve kurutulmuş turna yemişlerini peynire ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve önceden pişirdiğiniz kek hamuru üzerine dökün. Ardından 180 dereceye ısıttığınız fırında 1 saat boyunca pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra kapağını hafifçe aralık bıraktığınız fırının içinde soğumaya bırakın.
Adım 4

100 gr toz şeker – 1 yemek kaşığı tereyağı – 200 gr krema – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Şekeri pürüzsüz ve yapışmaz bir tavaya eşit bir şekilde yayın ve eriyene kadar orta ateşte karıştırmadan pişirin. Ardından tereyağını ekleyin ve silikon bir çırpma teliyle kuvvetlice çırpın. Çırpmaya devam ederken yavaş yavaş kremayı ve soya sosunu ekleyin. Kıvamı sertleşene kadar 2-3 dakika daha pişirin.
Adım 5

100 gr fındık
Soğuyan pastanın üzerine karameli dökün ve fındıkla süsleyin. Afiyet olsun.
18-20 santimetre çapında bir kek kalıbı kullanın.
Recept-ID: 1166
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet