Süt Danası Fondü

Malzemeler

6 porsiyon

Süt Danası Fondü:

1 litre
süt danası et suyu
600 gr
süt danası filetosu
250 gr
mantar (düğme mantarı veya shiitake)
3 
havuç
200 gr
Brüksel lahanası

Gribiche Sos:

4 
yumurta
1 yemek kaşığı
Dijon hardalı
60 ml
zeytinyağı
4 
adet salatalık turşusu
2 yemek kaşığı
kapari
3 yemek kaşığı
 ½ demet
maydanoz
 ½ demet
frenk soğanı

Süt Danası Et Suyu (ev yapımı için):

3 
yeşil soğan
1 
diş sarımsak
2 kg
haşlamalık süt danası eti
1 kg
süt danası kemiği
2 
havuç
6 litre
su
1 
adet defneyaprağı
 ¼ demet
maydanoz
5 
dal kekik
5 
adet yenibahar tanesi
10 
adet beyaz biber tanesi
Besin değerleri (porsiyon başı): 1799 kJ  /  429 kcal
23 gr Yağ
35 gr Protein
16 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Süt Danası Et Suyu (ev yapımı için)

Et ve kemik iyice yıkanır. Büyük bir tencereye alınır, soğuk suyla doldurulur. Kaynamaya bırakılır. Su kaynarken oluşan köpük kepçeyle alınır. Kalan malzemeler eklenir, en az 3 saat orta ateşte pişirilir. Süzgeçten geçirilir, isteğe göre tuzlanır.

Adım 2

Gribiche Sos

Yumurtalar haşlanır. Üzerine soğuk su dökülür, soyulur. 2 yumurta sarısı, hardal, sirke, ponzu ve zeytinyağı krema kıvamı alana kadar karıştırılır. Otlar, yumurta, salatalık turşusu, kapari ve kalan malzemeler ince doğranır ve kremayla karıştırılır. Karabiber eklenir. 

Adım 3

Süt Danası Fondü

Süt danası fileto 2x2 cm küpler halinde doğranır. Brüksel lahanası kaynar suda birkaç dakika kaynatılır. Ardından soğuk suya batırılır. Havuç 5 mm kalınlığında dilimler halinde kesilir. Diri kıvamda olana kadar suda birkaç dakika kaynatılır. Mantarlar, büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya dörde bölünür. Süt danası et suyu ocakta fondü tenceresinde ısıtılır. Fondü tenceresi fondü setine yerleştirilir. Et veya sebzeler şişlenir ve et suyunda pişirilir. Soslarla servis yapılır.

Püf noktası

Vejetaryenler için: Vejetaryen fondü için, sebze suyu kullanılır ve etten vazgeçilir.

Kendi hazırladığınız et suyu yerine, hazır et suyu ya da bulyon da kullanabilirsiniz.

.

Recept-ID: 240

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Süt Danası Et Suyu (ev yapımı için)

Et ve kemik iyice yıkanır. Büyük bir tencereye alınır, soğuk suyla doldurulur. Kaynamaya bırakılır. Su kaynarken oluşan köpük kepçeyle alınır. Kalan malzemeler eklenir, en az 3 saat orta ateşte pişirilir. Süzgeçten geçirilir, isteğe göre tuzlanır.

Gribiche Sos

Yumurtalar haşlanır. Üzerine soğuk su dökülür, soyulur. 2 yumurta sarısı, hardal, sirke, ponzu ve zeytinyağı krema kıvamı alana kadar karıştırılır. Otlar, yumurta, salatalık turşusu, kapari ve kalan malzemeler ince doğranır ve kremayla karıştırılır. Karabiber eklenir. 

Süt Danası Fondü

Süt danası fileto 2x2 cm küpler halinde doğranır. Brüksel lahanası kaynar suda birkaç dakika kaynatılır. Ardından soğuk suya batırılır. Havuç 5 mm kalınlığında dilimler halinde kesilir. Diri kıvamda olana kadar suda birkaç dakika kaynatılır. Mantarlar, büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya dörde bölünür. Süt danası et suyu ocakta fondü tenceresinde ısıtılır. Fondü tenceresi fondü setine yerleştirilir. Et veya sebzeler şişlenir ve et suyunda pişirilir. Soslarla servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Daha fazlasını keşfet

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.