

Süt Danası Fondü
Malzemeler
Süt Danası Fondü:
Gribiche Sos:
Süt Danası Et Suyu (ev yapımı için):
Hazırlanış
Adım 1
Süt Danası Et Suyu (ev yapımı için)
Et ve kemik iyice yıkanır. Büyük bir tencereye alınır, soğuk suyla doldurulur. Kaynamaya bırakılır. Su kaynarken oluşan köpük kepçeyle alınır. Kalan malzemeler eklenir, en az 3 saat orta ateşte pişirilir. Süzgeçten geçirilir, isteğe göre tuzlanır.
Adım 2
Gribiche Sos
Yumurtalar haşlanır. Üzerine soğuk su dökülür, soyulur. 2 yumurta sarısı, hardal, sirke, ponzu ve zeytinyağı krema kıvamı alana kadar karıştırılır. Otlar, yumurta, salatalık turşusu, kapari ve kalan malzemeler ince doğranır ve kremayla karıştırılır. Karabiber eklenir.
Adım 3
Süt Danası Fondü
Süt danası fileto 2x2 cm küpler halinde doğranır. Brüksel lahanası kaynar suda birkaç dakika kaynatılır. Ardından soğuk suya batırılır. Havuç 5 mm kalınlığında dilimler halinde kesilir. Diri kıvamda olana kadar suda birkaç dakika kaynatılır. Mantarlar, büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya dörde bölünür. Süt danası et suyu ocakta fondü tenceresinde ısıtılır. Fondü tenceresi fondü setine yerleştirilir. Et veya sebzeler şişlenir ve et suyunda pişirilir. Soslarla servis yapılır.
Püf noktası
Vejetaryenler için: Vejetaryen fondü için, sebze suyu kullanılır ve etten vazgeçilir.
Kendi hazırladığınız et suyu yerine, hazır et suyu ya da bulyon da kullanabilirsiniz.
.
Recept-ID: 240
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet