

Soğanlı ve biberiyeli glutensiz focaccia ekmeği
Kökleri Etrüsklere dayanan benzersiz bir lezzet! Biberiye ve soğanla zenginleştirilmiş yumuşacık, glutensiz focaccia'nın tadını çıkarın. Bitkisel yağ, beyaz peynir ve çerezlerle birlikte enfes bir piknik ikramı.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

100 gr beyaz karabuğday unu – 50 gr pirinç unu – 70 gr patates nişastası – 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu – 250 ml su – 5 gr kuru maya – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
Unu, patates nişastasını, karnıyarık otu tozunu, suyu, mayayı ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce’u beş dakika boyunca karıştırın. Bu sürede, un doğru kıvamı alana kadar kalınlaşacak. Eğer çok kalınlaşırsa, biraz daha su ekleyin. Eğer 5 dakika sonra hala kıvam almamışsa, biraz daha karabuğday unu ekleyin. Hamurun üzerini bir bezle örtün ve ılık bir yerde bir saat boyunca mayalanmaya bırakın.
Adım 2

10 ml yüksek kalite zeytinyağı
Kabarmış hamuru bir fırın tepsisine yayın. Biraz daha kabarması için 20-30 dakika daha bekleyin.
Adım 3

1 soğan – 20 ml yüksek kalite zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu – 1 dal biberiye – 1 yemek kaşığı şeker – ½ yemek kaşığı doğranmış kekik – ½ yemek kaşığı mercanköşk – 1 yemek kaşığı iri taneli tuz
Soğanı ince halka doğrayın ve 10 ml zeytinyağında kavurun. Kikkoman Gluten free Soy Sauce ve şekeri ekleyin, karıştırın.
Kalan zeytinyağını kekik ve oregano ile karıştırın. Mayalanmış focaccia’nın üzerinde bitkisel yağı gezdirin ve parmak uçlarınızla hamura bastırın. Soğanları üzerine yayın. Biberiye ve tuz serpin. Focaccia’yı önceden ısıtılmış 220°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Adım 4

40 ml yüksek kalite zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu – 1 dal biberiye – ½ tatlı kaşığı kekik – ½ tatlı kaşığı mercanköşk – ½ limon – 30 gr zeytin – 30 gr beyaz peynir – 20 gr ceviz – 1 tatlı kaşığı pulbiber
Zeytinyağını bir tabağa dökün. Kikkoman Gluten free Soy Sauce’u, doğranmış baharatları, limon suyunu, limon rendesini, ince doğranmış zeytinleri, ufalanmış beyaz peyniri, doğranmış cevizi ve pulbiberi ekleyin. Dilimlediğiniz foccacia ile servis edin.
Recept-ID: 1289
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet