Soğanlı ve biberiyeli glutensiz focaccia ekmeği
Soğanlı ve biberiyeli glutensiz focaccia ekmeği

Soğanlı ve biberiyeli glutensiz focaccia ekmeği

4,5 4 oy
toplam süre120 dak.
10 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi
90 dak.fermentasyon süresi

Kökleri Etrüsklere dayanan benzersiz bir lezzet! Biberiye ve soğanla zenginleştirilmiş yumuşacık,  glutensiz focaccia'nın tadını çıkarın. Bitkisel yağ, beyaz peynir ve çerezlerle birlikte enfes bir piknik ikramı.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
beyaz karabuğday unu
50 gr
pirinç unu
70 gr
patates nişastası
1 yemek kaşığı
karnıyarık otu tozu
250 ml
su
5 gr
kuru maya
60 ml
yüksek kalite zeytinyağı
1 
soğan
2 
dal biberiye
1 yemek kaşığı
şeker
1 yemek kaşığı
doğranmış kekik
1 yemek kaşığı
mercanköşk
1 yemek kaşığı
iri taneli tuz
 ½ 
limon
30 gr
zeytin
30 gr
beyaz peynir
20 gr
ceviz
1 tatlı kaşığı
pulbiber
Besin değerleri (porsiyon başı):3552 kJ / 849 kcal
42,9 grYağ
16 grProtein
98,4 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr beyaz karabuğday unu – 50 gr pirinç unu – 70 gr patates nişastası – 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu – 250 ml su – 5 gr kuru maya – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Unu, patates nişastasını, karnıyarık otu tozunu, suyu, mayayı ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce’u beş dakika boyunca karıştırın. Bu sürede, un doğru kıvamı alana kadar kalınlaşacak. Eğer çok kalınlaşırsa, biraz daha su ekleyin. Eğer 5 dakika sonra hala kıvam almamışsa, biraz daha karabuğday unu ekleyin. Hamurun üzerini bir bezle örtün ve ılık bir yerde bir saat boyunca mayalanmaya bırakın.

Adım 2

10 ml yüksek kalite zeytinyağı

Kabarmış hamuru bir fırın tepsisine yayın. Biraz daha kabarması için 20-30 dakika daha bekleyin.

Adım 3

1  soğan – 20 ml yüksek kalite zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu1  dal biberiye – 1 yemek kaşığı şeker –  ½ yemek kaşığı doğranmış kekik –  ½ yemek kaşığı mercanköşk – 1 yemek kaşığı iri taneli tuz

Soğanı ince halka doğrayın ve 10 ml zeytinyağında kavurun. Kikkoman Gluten free Soy Sauce ve şekeri ekleyin, karıştırın.

Kalan zeytinyağını kekik ve oregano ile karıştırın. Mayalanmış focaccia’nın üzerinde bitkisel yağı gezdirin ve parmak uçlarınızla hamura bastırın. Soğanları üzerine yayın. Biberiye ve tuz serpin. Focaccia’yı önceden ısıtılmış 220°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Adım 4

40 ml yüksek kalite zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu1  dal biberiye –  ½ tatlı kaşığı kekik –  ½ tatlı kaşığı mercanköşk –  ½  limon – 30 gr zeytin – 30 gr beyaz peynir – 20 gr ceviz – 1 tatlı kaşığı pulbiber

Zeytinyağını bir tabağa dökün. Kikkoman Gluten free Soy Sauce’u, doğranmış baharatları, limon suyunu, limon rendesini, ince doğranmış zeytinleri, ufalanmış beyaz peyniri, doğranmış cevizi ve pulbiberi ekleyin. Dilimlediğiniz foccacia ile servis edin.

Recept-ID: 1289

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr beyaz karabuğday unu – 50 gr pirinç unu – 70 gr patates nişastası – 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu – 250 ml su – 5 gr kuru maya – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Unu, patates nişastasını, karnıyarık otu tozunu, suyu, mayayı ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce’u beş dakika boyunca karıştırın. Bu sürede, un doğru kıvamı alana kadar kalınlaşacak. Eğer çok kalınlaşırsa, biraz daha su ekleyin. Eğer 5 dakika sonra hala kıvam almamışsa, biraz daha karabuğday unu ekleyin. Hamurun üzerini bir bezle örtün ve ılık bir yerde bir saat boyunca mayalanmaya bırakın.

10 ml yüksek kalite zeytinyağı

Kabarmış hamuru bir fırın tepsisine yayın. Biraz daha kabarması için 20-30 dakika daha bekleyin.

1 soğan – 20 ml yüksek kalite zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu1 dal biberiye – 1 yemek kaşığı şeker – ½ yemek kaşığı doğranmış kekik – ½ yemek kaşığı mercanköşk – 1 yemek kaşığı iri taneli tuz

Soğanı ince halka doğrayın ve 10 ml zeytinyağında kavurun. Kikkoman Gluten free Soy Sauce ve şekeri ekleyin, karıştırın.

Kalan zeytinyağını kekik ve oregano ile karıştırın. Mayalanmış focaccia’nın üzerinde bitkisel yağı gezdirin ve parmak uçlarınızla hamura bastırın. Soğanları üzerine yayın. Biberiye ve tuz serpin. Focaccia’yı önceden ısıtılmış 220°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

40 ml yüksek kalite zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu1 dal biberiye – ½ tatlı kaşığı kekik – ½ tatlı kaşığı mercanköşk – ½ limon – 30 gr zeytin – 30 gr beyaz peynir – 20 gr ceviz – 1 tatlı kaşığı pulbiber

Zeytinyağını bir tabağa dökün. Kikkoman Gluten free Soy Sauce’u, doğranmış baharatları, limon suyunu, limon rendesini, ince doğranmış zeytinleri, ufalanmış beyaz peyniri, doğranmış cevizi ve pulbiberi ekleyin. Dilimlediğiniz foccacia ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.