Narlı Ponzu Sosuyla Hindiba ve Radika Salatası

toplam süre 25 dak.
15 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Hindiba, radika, salatalık ve havuçla taptaze ve çıpçıtır bir salata hazırlıyor, narlı Ponzu sosu ile süslüyoruz. Zaten mükemmel olan salatayı sarımsaklı edamame sosu ile taçlandırıyor ve kıtır ciabatta ekmeği ile servis ediyoruz.

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
donmuş edamame, kabuklu
1 
küçük diş sarımsak
100 gr
yoğurt
4 ½ tatlı kaşığı
Taze öğütülmüş karabiber
60 gr
ciabatta ekmeği
2 tatlı kaşığı
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
100 gr
endivyen/radika
1 
hindiba
1 
minik salatalık
1 
orta boy havuç
1 
nar
 ¼ demet
maydanoz
 ½ tatlı kaşığı
bal
Besin değerleri (porsiyon başı): 1918 kJ  /  445 kcal
22,5 gr Yağ
13 gr Protein
46,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Edamameyi kaynar suda 3-5 dakika kadar haşlayın, sonrasında süzün ve soğumaya bırakın. 80 gr edamame ve yoğurdu, soyduğunuz sarımsak, 1-2 tatlı kaşığı Ponzu ve karabiber ile beraber püre haline getirin.

Adım 2

Ciabatta ekmeğini 2 milimetrelik ince dilimler halinde doğrayın. Ekmek dilimlerinin her iki tarafını kıtırlaşana kadar 1 tatlı kaşığı susam yağı ve bir yemek kaşığı zeytinyağında kızartın.

Adım 3

Radika ve hindibayı yıkayın. Hindibayı şeritler halinde doğrayın ve radikayı yapraklarına ayırın, gerekirse yaprakları boyuna kesebilirsiniz. Salatalığı da yıkayın ve boyuna dilimleyim. Havucu soyun ve doğrayın. Narı ortadan ikiye ayırın ve tanelerini çıkarın. İşlem sırasında nardan akan suyu muhafaza edin, gerekirse sos için kullanmak üzere biraz nar suyu sıkın.

Adım 4

Maydanozu yıkayın ve saplarını ayıklayın. Ardından maydanozu iri iri doğrayın. Doğradığınız maydanozu kalan yağ ve hazırladığınız nar suyu ile karıştırın. Ardından bal, Ponzu ve karabiber ekleyin ve karıştırın.

Adım 5

Salata malzemelerini bir tabağa alın, üzerine hazırladığınız sosu dökün, edamame ile hazırladığınız püre ile noktalar ekleyerek süsleyin ve kıtır Ciabatta ekmeği ile servis edin. Afiyet olsun.

Püf noktası

İspanyol Serrano jambonu ekleyin.

Kızarmış hindi filetosu dilimleri ile süsleyin.

Ciabatta ekmeğini kızartırken 1 diş sarımsak veya 1 dal taze biberiye kullanın.

Recept-ID: 1134

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Edamameyi kaynar suda 3-5 dakika kadar haşlayın, sonrasında süzün ve soğumaya bırakın. 80 gr edamame ve yoğurdu, soyduğunuz sarımsak, 1-2 tatlı kaşığı Ponzu ve karabiber ile beraber püre haline getirin.

Ciabatta ekmeğini 2 milimetrelik ince dilimler halinde doğrayın. Ekmek dilimlerinin her iki tarafını kıtırlaşana kadar 1 tatlı kaşığı susam yağı ve bir yemek kaşığı zeytinyağında kızartın.

Radika ve hindibayı yıkayın. Hindibayı şeritler halinde doğrayın ve radikayı yapraklarına ayırın, gerekirse yaprakları boyuna kesebilirsiniz. Salatalığı da yıkayın ve boyuna dilimleyim. Havucu soyun ve doğrayın. Narı ortadan ikiye ayırın ve tanelerini çıkarın. İşlem sırasında nardan akan suyu muhafaza edin, gerekirse sos için kullanmak üzere biraz nar suyu sıkın.

Maydanozu yıkayın ve saplarını ayıklayın. Ardından maydanozu iri iri doğrayın. Doğradığınız maydanozu kalan yağ ve hazırladığınız nar suyu ile karıştırın. Ardından bal, Ponzu ve karabiber ekleyin ve karıştırın.

Salata malzemelerini bir tabağa alın, üzerine hazırladığınız sosu dökün, edamame ile hazırladığınız püre ile noktalar ekleyerek süsleyin ve kıtır Ciabatta ekmeği ile servis edin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.