Çıtır tortilla şeritli karpuz salatası

toplam süre 20 dak.
15 dak. hazırlık süresi
5 dak. pişme süresi

Bu, Meksika yemeklerinin yanında garnitür olarak veya sıcak yaz günlerinde tek başına servis etmek için kolayca yapılan mükemmel bir salatadır. Kavun, karpuz veya turunçgilleri kullanabilirsiniz. Tortilla şeritleri arta kalan tortilla'ları kullanmak için harika bir yoldur. İstediğiniz boyutta tortilla'lar kullanabilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
2 
büyük tortilla (undan veya mısırdan)
2 yemek kaşığı
yağ
400 gr
karpuz
200 gr
hıyar
1 
avokado
1 
küçük kırmızı soğan (50 g)
15 gr
taze kişniş
15 gr
taze maydanoz
2 yemek kaşığı
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
beyaz şarap sirkesi
1 tatlı kaşığı
küçük ve küp küp doğranmış taze acı biber
1 tatlı kaşığı
bal
Taze çekilmiş karabiber

Servis için

75 gr
beyaz peynir
Süslemek için taze otlar
Besin değerleri (porsiyon başı): 3500 kJ  /  825 kcal
62,4 gr Yağ
17,2 gr Protein
50,1 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Yağ sürdüğünüz tortilla'ları 1-1,5 cm'lik şeritler halinde kesin. Fırın tepsisine yerleştirin ve rengi kahverengileşip çıtır çıtır olana kadar 225 derecede yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Adım 2

Karpuz, hıyar ve avokadoyu küp küp kesin. Kırmızı soğanı ince dilimler halinde kesin. İnce ince kıyılmış kişniş ve maydanozla birlikte bir kasede karıştırın.

Adım 3

Servis etmeden hemen önce üstüne çıtır tortilla şeritlerini koyun.

Adım 4

Ponzu, zeytin yağı, sirke, acı biber, bal ve biberi bir sos şişesinde karıştırın.  Servis etmeden önce salatanın üzerine serpin.

Adım 5

İsterseniz biraz peynir ve daha fazla taze ot ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1062

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Yağ sürdüğünüz tortilla'ları 1-1,5 cm'lik şeritler halinde kesin. Fırın tepsisine yerleştirin ve rengi kahverengileşip çıtır çıtır olana kadar 225 derecede yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Karpuz, hıyar ve avokadoyu küp küp kesin. Kırmızı soğanı ince dilimler halinde kesin. İnce ince kıyılmış kişniş ve maydanozla birlikte bir kasede karıştırın.

Servis etmeden hemen önce üstüne çıtır tortilla şeritlerini koyun.

Ponzu, zeytin yağı, sirke, acı biber, bal ve biberi bir sos şişesinde karıştırın.  Servis etmeden önce salatanın üzerine serpin.

İsterseniz biraz peynir ve daha fazla taze ot ekleyebilirsiniz.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.