Mantarlı, Kaleli, Feta Peynirli Omlet

toplam süre 15 dak.
10 dak. hazırlık süresi
5 dak. pişme süresi

Yapımı kolay bir vejetaryen tarifle karşınızdayız. Mantar, kale bitkisi ve feta peyniri ile hoş bir sunum yakalayacağınız bir omlet. Lezzetli ve dengeli öğün.

Malzemeler

2 porsiyon
3 
adet yumurta
1 tatlı kaşığı
tereyağı
1 tutam
biber

Servis için

120 gr
mantar
1 tatlı kaşığı
tereyağı
 ½ tatlı kaşığı
biber
2 yemek kaşığı
doğranmış frenk soğanı
50 gr
kale bitkisi
50 gr
feta peyniri (muadili olarak ezine peyniri ya da başka bir beyaz peyniri kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı
limon suyu
1 yemek kaşığı
zeytin yağı
4 
dilim tam tahıllı ekmek
Besin değerleri (porsiyon başı): 2112 kJ  /  505 kcal
30,7 gr Yağ
23,7 gr Protein
34,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Mantarları doğrayın ve bir kızartma tavasında tereyağında kavurun. Mantarlar kahverengileştikten sonra Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, toz biber ve 1,5 yemek kaşığı frenk soğanı ile çeşnilendirin.

Adım 2

Yumurtaları iyice çırpın. Sonrasında Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu ve biber ekleyin.

Adım 3

Tereyağını bir tavada eritin, üzerine yumurtayı dökün ve kısık ateşte, ağzı kapalı bir şekilde üstü katılaşana kadar pişirin. Pişen omleti bir tabağa alın.

Adım 4

Feta peynirini zeytinyağı ve kale bitkisi ile karıştırın. Omletinizi hazırladığınız mantar ve peynirle servis edin. Üzerine limon suyu sıkın ve kalan soğanları serpin. Ekmeği de yanına koyduysanız artık omletiniz hazır. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1096

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Mantarları doğrayın ve bir kızartma tavasında tereyağında kavurun. Mantarlar kahverengileştikten sonra Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu, toz biber ve 1,5 yemek kaşığı frenk soğanı ile çeşnilendirin.

Yumurtaları iyice çırpın. Sonrasında Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu ve biber ekleyin.

Tereyağını bir tavada eritin, üzerine yumurtayı dökün ve kısık ateşte, ağzı kapalı bir şekilde üstü katılaşana kadar pişirin. Pişen omleti bir tabağa alın.

Feta peynirini zeytinyağı ve kale bitkisi ile karıştırın. Omletinizi hazırladığınız mantar ve peynirle servis edin. Üzerine limon suyu sıkın ve kalan soğanları serpin. Ekmeği de yanına koyduysanız artık omletiniz hazır. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.