Kremalı mor lahana çorbası
Kış günlerine bambaşka bir renk ekleyecek bir çorba: Mor lahana çorbası! Mor lahana ve patatesin sarımsak ve kırmızı soğanla buluşuyor; Kikkoman Ponzu Lemon, dereotu ve krema da lezzeti ikiye katlıyor. Soğuk günlerde içinizi ısıtacak bir öneri.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
400 gr mor lahana – 300 gr patates – 1 kırmızı soğan – 2 sarımsak
Lahanayı doğrayın. Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Adım 2
1 yemek kaşığı tereyağ – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 1 litre sebze suyu
Tereyağı ve zeytinyağını kalın tabanlı bir tavada ısıtın. Soğan, sarımsak, lahana ve patatesi ekleyin. 3 dakika devamlı karıştırarak kızartın. Kikkoman Ponzu Lemon’u ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sebze suyunu ekleyin, kapağı kapatın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar 30 dakika daha pişirin.
Adım 3
1 tatlı kaşığı karabiber – 1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 100 ml krem şanti – 30 gr fıstık (şam fıstığı, kaju ya da pikan cevizi) – ½ tatlı kaşığı pembe biber (bütün) – 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
Çorbayı (pürüzsüz hale gelene kadar) püre haline getirin. Karabiber, elma sirkesi ve kremanın 70 ml’ini ekleyin. Çorbayı tabaklara bölüştürün. Fıstıkları doğrayın, biberi ezin. Dereotu ve kalan kremayla birlikte çorbayı süsleyin.
Recept-ID: 1380
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet