Kremalı mor lahana çorbası
Kremalı mor lahana çorbası

Kremalı mor lahana çorbası

toplam süre40 dak.
10 dak.hazırlık süresi
30 dak.pişme süresi

Kış günlerine bambaşka bir renk ekleyecek bir çorba: Mor lahana çorbası! Mor lahana ve patatesin sarımsak ve kırmızı soğanla buluşuyor; Kikkoman Ponzu Lemon, dereotu ve krema da lezzeti ikiye katlıyor. Soğuk günlerde içinizi ısıtacak bir öneri.

Malzemeler

2 porsiyon
400 gr
mor lahana
300 gr
patates
1 
kırmızı soğan
2 
diş sarımsak
1 yemek kaşığı
tereyağ
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
1 litre
sebze suyu
1 tatlı kaşığı
karabiber
1 tatlı kaşığı
elma sirkesi
100 ml
krem şanti
30 gr
fıstık (şam fıstığı, kaju ya da pikan cevizi)
 ½ tatlı kaşığı
pembe biber (bütün)
1 yemek kaşığı
doğranmış dereotu
Besin değerleri (porsiyon başı):3230 kJ / 772 kcal
32 grYağ
13 grProtein
41 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

400 gr mor lahana – 300 gr patates – 1  kırmızı soğan – 2  sarımsak

Lahanayı doğrayın. Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın.

Adım 2

1 yemek kaşığı tereyağ – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu1 litre sebze suyu

Tereyağı ve zeytinyağını kalın tabanlı bir tavada ısıtın. Soğan, sarımsak, lahana ve patatesi ekleyin. 3 dakika devamlı karıştırarak kızartın. Kikkoman Ponzu Lemon’u ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sebze suyunu ekleyin, kapağı kapatın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar 30 dakika daha pişirin.

Adım 3

1 tatlı kaşığı karabiber – 1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 100 ml krem şanti – 30 gr fıstık (şam fıstığı, kaju ya da pikan cevizi) –  ½ tatlı kaşığı pembe biber (bütün) – 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu

Çorbayı (pürüzsüz hale gelene kadar) püre haline getirin. Karabiber, elma sirkesi ve kremanın 70 ml’ini ekleyin. Çorbayı tabaklara bölüştürün. Fıstıkları doğrayın, biberi ezin. Dereotu ve kalan kremayla birlikte çorbayı süsleyin.

Recept-ID: 1380

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

400 gr mor lahana – 300 gr patates – 1 kırmızı soğan – 2 sarımsak

Lahanayı doğrayın. Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın.

1 yemek kaşığı tereyağ – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu1 litre sebze suyu

Tereyağı ve zeytinyağını kalın tabanlı bir tavada ısıtın. Soğan, sarımsak, lahana ve patatesi ekleyin. 3 dakika devamlı karıştırarak kızartın. Kikkoman Ponzu Lemon’u ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sebze suyunu ekleyin, kapağı kapatın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar 30 dakika daha pişirin.

1 tatlı kaşığı karabiber – 1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 100 ml krem şanti – 30 gr fıstık (şam fıstığı, kaju ya da pikan cevizi) – ½ tatlı kaşığı pembe biber (bütün) – 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu

Çorbayı (pürüzsüz hale gelene kadar) püre haline getirin. Karabiber, elma sirkesi ve kremanın 70 ml’ini ekleyin. Çorbayı tabaklara bölüştürün. Fıstıkları doğrayın, biberi ezin. Dereotu ve kalan kremayla birlikte çorbayı süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.