Kikkoman usulü Elmalı Cupcake
Kikkoman usulü Elmalı Cupcake

Kikkoman usulü Elmalı Cupcake

toplam süre45 dak.
20 dak.hazırlık süresi
25 dak.pişme süresi

Malzemeler

12 porsiyon
50 gr
iri kıyılmış badem
275 gr
un
2 tutam
ucu toz tarçın
2 tatlı kaşığı
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı
karbonat
80 gr
şeker
2 
yumurta
7 yemek kaşığı
bitkisel sıvıyağ
300 ml
kreması alınmış süt (yayıkaltı süt)
2 
adet ekşimsi elma (örneğin Boskop veya Cox Orange cinsi)

krema için gerekli malzemeler:

100 gr
tereyağı
2 yemek kaşığı
şeker
1 küçük paket
vanilya şekeri
200 gr
labne peyniri
Besin değerleri (porsiyon başı):1509 kJ / 360 kcal

Hazırlanış

Adım 1

Bademler yanmaz tavada nar gibi kızarana kadar kavrulur. Un, tarçın, kabartma tozu, karbonat ve şeker karıştırlır. Yumurtalar, sıvıyağ, kreması alınmış süt ve soya sosu karıştırılır. Elmalar soyulur, dörde bölünür, çekirdek kısmı ayıklanır, küçük küp şeklinde doğranır ve bademlerle birlikte dikkatlice hamura karıştırılır.

Adım 2

Hamur, kağıt muffin kalıplarına (12 adet) doldurulur ve önceden ısıtılmış fırında 180 °C‘de (gaz: 3. seviye, fanlı fırın 160 °C) yaklaşık 20-25 dakika nar gibi kızarana dek pişirilir. Muffinler, fırın telinin üzerinde soğumaya bırakılır.

Adım 3

Tereyağı, şeker ve vanilya şekeri köpürene kadar çırpılır. Labne peyniri dikkatlice karıştırılır ve krema yıldız şeklinde ağzı olan sıkma torbasına doldurulur. Kekler şekerli karışımla süslenir ve isteğe göre kavrulmuş bademle süslenir.

Recept-ID: 385

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Bademler yanmaz tavada nar gibi kızarana kadar kavrulur. Un, tarçın, kabartma tozu, karbonat ve şeker karıştırlır. Yumurtalar, sıvıyağ, kreması alınmış süt ve soya sosu karıştırılır. Elmalar soyulur, dörde bölünür, çekirdek kısmı ayıklanır, küçük küp şeklinde doğranır ve bademlerle birlikte dikkatlice hamura karıştırılır.

Hamur, kağıt muffin kalıplarına (12 adet) doldurulur ve önceden ısıtılmış fırında 180 °C‘de (gaz: 3. seviye, fanlı fırın 160 °C) yaklaşık 20-25 dakika nar gibi kızarana dek pişirilir. Muffinler, fırın telinin üzerinde soğumaya bırakılır.

Tereyağı, şeker ve vanilya şekeri köpürene kadar çırpılır. Labne peyniri dikkatlice karıştırılır ve krema yıldız şeklinde ağzı olan sıkma torbasına doldurulur. Kekler şekerli karışımla süslenir ve isteğe göre kavrulmuş bademle süslenir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.