Guacamole ve salsa soslu dolgulu nachos

toplam süre 30 dak.
20 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Bu nachos'u kendi damak zevkinize göre yapabilirsiniz. Üstüne istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Peyniri dengelemek için yeşillik kullanmak iyi olabilir. İsterseniz tatlı bezelye, biber ve biraz da acılık için taze acı biber ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

8 porsiyon

Nachos

1 
diş sarımsak
Taze çekilmiş karabiber
1 tutam
kimyon
250 gr
biftek (fileto)

Guacamole

50 gr
çeri domates
50 gr
arpacık soğan
1 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 
olgun avokado
1 
misket limonu
10 gr
taze kişniş
1 tutam
kimyon
300 gr
nachos cipsi
125 gr
rendelenmiş peynir (Cheddar ve/veya mozzarella)
100 gr
çeri domates
75 gr
konserve mısır
50 gr
kırmızı soğan turşusu
100 gr
taze krema
100 gr
domates sosu
Taze kişniş
Besin değerleri (porsiyon başı): 1933 kJ  /  463 kcal
30,3 gr Yağ
15,9 gr Protein
30,7 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Sarımsağı ince ince rendeleyin ve soya sosu, biber ve kimyonla karıştırın. Bifteği 10 dakika boyunca marine edin. Ardından çok sıcak bir ızgara tavasında her bir tarafını 4 dakika pişirerek mühürleyin. Alternatif olarak biraz yağ koyduğunuz normal bir tava da kullanabilirsiniz. 5 dakika dinlendirdikten sonra ince ince dilimleyin.

Adım 2

Guacamole için: Domatesleri, arpacık soğanlarını ve sarımsağı küçük küpler şeklinde doğrayın. Zeytin yağıyla birlikte bir havana ekleyin küp avokadoları eklemeden önce biraz karıştırın. Biraz çalkalayın ve ardından soya sosu, misket limonu sosu, doğranmış kişniş ve kimyonla çeşnilendirin.

Adım 3

Nachos cipslerini fırın tepsisine veya fırın tavasına yerleştirin. Üzerine peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış (180 derece) fırında peynir eriyene kadar 5-6 dakika pişirin.

Adım 4

Cipslerin üzerini ince dilimlenmiş biftek, guacamole, ikiye bölünmüş domatesler, mısır, soğan turşuları, taze krema, salsa sos ve taze kişniş ile kaplayın.

Recept-ID: 1094

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Sarımsağı ince ince rendeleyin ve soya sosu, biber ve kimyonla karıştırın. Bifteği 10 dakika boyunca marine edin. Ardından çok sıcak bir ızgara tavasında her bir tarafını 4 dakika pişirerek mühürleyin. Alternatif olarak biraz yağ koyduğunuz normal bir tava da kullanabilirsiniz. 5 dakika dinlendirdikten sonra ince ince dilimleyin.

Guacamole için: Domatesleri, arpacık soğanlarını ve sarımsağı küçük küpler şeklinde doğrayın. Zeytin yağıyla birlikte bir havana ekleyin küp avokadoları eklemeden önce biraz karıştırın. Biraz çalkalayın ve ardından soya sosu, misket limonu sosu, doğranmış kişniş ve kimyonla çeşnilendirin.

Nachos cipslerini fırın tepsisine veya fırın tavasına yerleştirin. Üzerine peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış (180 derece) fırında peynir eriyene kadar 5-6 dakika pişirin.

Cipslerin üzerini ince dilimlenmiş biftek, guacamole, ikiye bölünmüş domatesler, mısır, soğan turşuları, taze krema, salsa sos ve taze kişniş ile kaplayın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.